Робимо сосиски у тісті

27.09.2022

Це тісто у рецепті можна використовувати для духовки, завжди випічка виходить м’якою і залишається як свіжа наступного дня. Навіть наступного дня пиріжки з нього стають ще смачнішими. А сосиски в тісті виходять дуже смачними.

сосиски у тісті

Нам знадобиться:

  • Соски – 12 шт.

Для тіста:

  • Мінеральна вода – 300 мл.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Дріжджі сирі – 30 гр. (або сухі 10 гр)
  • Борошно – 520 гр (+3 ст.л.)
  • Соняшникова олія – 100 мл.

Для змащування сосисок у тісті:

  • Цукор – 1 ст.л.
  • Вода гаряча – 5-6 ст.л.

Покроковий рецепт приготування:

Беремо один колбочок тіста і катаємо джгутик

  1. У миску наливаємо 300 мл мінеральної газованої води, додаємо 2 ст. л. цукру, кладемо 3 ст. л. борошна без гірки, додаємо 30 г сирих дріжджів, можна замінити на сухі, тоді потрібно 10 гр.
  2. Все перемішуємо віночком і залишаємо на 15 хвилин, щоб переконатися, що дріжджі працюють. Пройшло 15 хвилин, утворилася пінна шапочка, тепер додаємо половину ч.л. солі, вливаємо 100 мл. олії.
  3. Добре перемішуємо і додаємо просіяне борошно, 520 грам. Замішуємо тісто. Борошна може знадобитися трохи більше або менше. Спочатку замішуємо в мисці, потім на столі. Готове тісто має бути еластичним і трохи липне до рук, але не сильно. Кладемо в миску і прибираємо в тепле місце для підйому, через 20-30 хвилин тісто вже злегка підніметься і можна приступати до випічки. Можна залишити на 40-50 хвилин, тоді дріжджове тісто злегка буде пахтити кислинкою.
  4. Тісто кладемо на стіл, обминаємо, розділимо на частини. Все залежить, які у вас сосиски. Наприклад, розділяємо на 12 частин вагою приблизно по 80 грам.
  5. Сосиски очистимо від плівки, заздалегідь відварювати не потрібно.
  6. Беремо один колбочок тіста і катаємо джгутик. Беремо сосиску і обгортаємо її джгутиком.
  7. Сосиски кладемо на лист і даємо постояти хвилин 10, щоб трохи піднялися і ставимо в духовку, запікаємо при 200 градусах приблизно 25 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці. До золотистого кольору.
  8. Тепер приготуємо помазання. Кладемо 1 ст.л. цукру і вливаємо 5-6 ст.л. гарячої води та перемішуємо. І змащуємо сосиски в тісті, відразу, як тільки дістали з духовки. Соски в тісті стануть ще рум’янішими, ще м’якшими, ще ароматнішими та ще смачнішими.
  9. Дамо трохи охолонути й можна приступати до поїдання.
  10. Також такі сосиски в тісті можна посмажити в сковороді на середньому вогні, після покладіть на паперові рушники, щоб прибрати надлишок олії.

Смачного!

Джерело: https://zhyttia.com.ua/

 

 

переглядів: 2 173

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *