Робимо з картопляного пюре кулінарний шедевр

03.10.2022

Картопляне пюре приготувати дуже просто, а його смак любимо багатьма. Щоб зробити цю страву, вам потрібно лише вимити та очистити картоплю, нарізати її на дрібні шматочки (щоб прискорити процес приготування), відварити до готовності, після чого розтерти з вершковим маслом, молоком та приправами (на ваш смак).

картопляне пюре

Звичайно, кожна господиня може користуватися власними лайфхаками, вносячи зміни до універсального рецепту. Наприклад, деякі вважають за краще не очищати картоплю перед варінням, щоб надати більш виразну текстуру готовій страві. Інші доповнюють смак картопляного пюре такими сильними за насиченістю смаку інгредієнтами як зелена цибуля або часниковий соус (цей лайфхак ми радимо застосовувати з обережністю та не переборщувати з добавками, щоб не «вбити» смак основного продукту).

Простий лайфхак, який перетворить картопляне пюре на кулінарний шедевр

Але є й інший лайфхак, про який знають не всі господарки. Він справді дуже простий, при цьому здатний підняти загальну смакову палітру вашого картопляного пюре на зовсім новий рівень і наситити його яскравим ароматом (інтенсивність якого буде набагато вищою, ніж при використанні спецій або приправ).

Професійні шеф-кухарі використовують цей лайфхак вже дуже давно, але особливу популярність у народі він набув лише на початку 2021 року, коли користувач TikTok Джордін Джо Паркс опублікував відео, на якому він наочно продемонстрував, як працює цей особливий кулінарний прийом.

«Я знаю, що картоплю можна варити у воді, – сказав він. — Насправді це, мабуть, найпоширеніший спосіб. Але я просто не можу — хоч убийте мене — не можу зрозуміти, чому багато хто вибирає саме його, коли воду цілком можна замінити на бульйон».

Так, вся «фішка» полягає лише в тому, щоб відварювати картоплю у бульйоні. М’ясному, овочевому – не має значення. Використання бульйону – це геніальний у своїй простоті лайфхак, який перетворить ваше картопляне пюре на справжній кулінарний шедевр.

Джерело: https://pixelinform.com/

 

 

, , , переглядів: 5 635

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *