Рваний пиріг з лаваша – рецепт дуже ситного та простого сніданку

04.07.2022

Легко здогадатися, що в яєчно-молочну суміш лаваш треба порвати на дрібні шматочки. Запікається пиріг у нероз’ємній формі близько 30 хвилин.

Коли є лаваш і найпростіші продукти, варто очікувати на найрізноманітніші та найсмачніші сніданки. Наприклад, гарячі роли, вони можуть бути з овочами, куркою, шинкою.

Рваний пиріг замішується максимум за п’ять хвилин. Потрібно намагатися нарвати лаваш приблизно однаково, так він буде одноріднішим і шаруватим.

На Канал ВО! Прості рецепти попереджають – пиріг треба запікати в нероз’ємній формі, щоб не витекло молоко.

Рваний пиріг з лаваша

Інгредієнти:

  • яйця – 5 шт.;
  • молоко – 300 мл;
  • твердий сир – 200 г;
  • сіль;
  • лаваш – 300-350 г;
  • вершкове масло для змащування форми.

Як приготувати:

  1. Яйця збити з молоком вінчиком. Додати тертий сир і трохи солі, перемішати.
  2. Лаваш порвати руками та додати до яєчної суміші. Перемішати.
  3. Форму (нероз’ємну) застелити пергаментом, змастити вершковим маслом та вилити масу.
  4. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.

Як готує рваний пиріг авторка рецепта – дивіться у відео.

Джерело: https://food.segodnya.ua/

переглядів: 7 345

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *