Шакшука: рецепт яєчні по-ізраїльськи

Збір коштів на потреби армії України
24.02.2022

Шакшука: рецепт яєчні по-ізраїльськи

Як приготувати шакшуку? І що це за страва взагалі?

Шакшука – яєчня з овочами, яка користується популярністю не тільки в Ізраїлі, але і в усьому світі. Це ситне і смачне блюдо, яке готується досить швидко і відмінно підійде для сніданку.

Рецептом шакшуки поділилася в Instagram дієтолог Наталія Макієнко.

На 1 порцію знадобиться:

  • Яйця – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста – ½ головки
  • Томати – 3 шт середнього розміру
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Зіра – ½ ч. л.
  • Рафінована олія оливкова (так як його можна нагрівати) або ДХІ – ½ ст. л.
  • Рожева сіль і зелень за смаком

Готувати:

1. Томати обшпарюємо і знімаємо шкірку, нарізаємо їх шматочками.

2. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на змащеній маслом сковороді, додаємо туди ж томати. Обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

3. Додаємо томатну пасту, спеції, сіль і тушкуємо ще близько 10 хвилин.

4. Далі можливі два варіанти:

  • Яйця можна відварити окремо і викласти зверху протушеної томатно-цибулевої основи (яйця-пашот).
  • А можна яйця розбити і відокремити білки від жовтків. Вливаємо білки в овочеву суміш і перемішуємо. Потім в овочевий суміші робимо поглиблення ложкою і вливаємо туди жовтки. Тушкуємо до готовності білка – мінімум 3-4 хвилини.

, , переглядів: 893

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *