Що буде, якщо відмовитися від кави?

26.09.2022

Багато хто не може представити свій день без ароматної чашки кави, проте медики відзначають, що цей напій може негативно позначитися на організмі. Розповідаємо, що станеться з організмом, якщо відмовитись від кави.

якщо відмовитися від кави

Медики радять пити на день не більше трьох чашок кави. Повністю від напою можна не відмовлятися, адже кава здатне знижувати ризики інсульту та інфаркту.

Крім користі, цей напій може негативно позначитися на стані здоров’я, особливо це стосується людей з гіпертонією. Медики розповіли, що станеться, якщо відмовитись від кави.

Поліпшитися сон

У каві міститься багато кофеїну, який викликає безсоння та негативно впливає на якість сну. Ви можете пити замість кави чай, у ньому теж є кофеїн, однак у набагато меншій кількості.

Зуби стануть білішими

Від кави на зубах з’являється наліт. Щоб зберегти білу посмішку, рекомендується пити зелені сорти чаю.

Збережеться баланс рідини

Кава має хоч і легкий, але все-таки сечогінний ефект. Тому, щоби заповнити втрати, лікарі рекомендують філіжанку кави супроводжувати склянкою води.

Зменшитися холестерин

Еспресо та кава, приготовлені ​​у френч-пресі, здатні підвищувати рівень шкідливого холестерину, а це пряма загроза серцю та судинам.

Зменшуватися судомами

Кава здатна стати причиною дефіциту магнію в організмі, тому що вона не дає цьому мікроелементу нормально засвоюватися. Якщо м’язові спазми або нічні судоми з’явилися на тлі нестачі магнію, з переходом від кави до чаю ви справитеся з цим неприємним симптомом.

Зменшитись тривожність

Кава стимулює роботу нервової системи. Через це зростає тривожність, дратівливість. Тому, якщо граються нерви – спробуйте знизити кількість кави у вашому житті.

Зменшитися печія

Кофеїн впливає на м’язовий сфінктер між шлунком та стравоходом, вона відповідає за відкриття та закриття простору, куди може закидатися шлунковий сік. Якщо вас турбує печія – краще віддайте перевагу чаю.

Джерело: https://newsyou.info/

 

переглядів: 3 766

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *