Що приготувати на сніданок: смачно та оригінально

Збір коштів на потреби армії України
16.10.2022

Що приготувати на сніданок: смачно та оригінально

Якщо ви не знаєте, що приготувати на снідонок, то ознайомтеся з нашою добіркою рецептів. Страви, які ідеально смакуватимуть, виходять апетитними на вигляд та мають неперевершений смак.

Французький тост у яйці

Французький тост у яйці

Якщо ви ніколи не снідали французьким тостом, то обов’язково приготуйте його за цим рецептом. Він виходить нереально ніжним та смачним. Французький тост у яйці дуже простий та швидкий у приготуванні.

Інгредієнти для приготування:

  • 6 скибочок батона;
  • 3 яйця;
  • 300 мл. молока;
  • 1/4 ч.л. солі;
  • 2 ст.л. вершкового масла;
  • 1/4 ч.л. мускатного горіха;
  • 1/2 ч.л. кориці;
  • 1/2 ч.л. екстракту ванілі.

В миску вбиваємо яйця. Додаємо молоко та збовтуємо виделкою або вінчиком декілька хвилин. Всипаємо сіль, мускатний горіх, корицю та екстракт ванілі. Все ретельно перемішуємо.

На сковорідку викладаємо вершкове масло. Ставимо її на вогонь. Тим часом скибочки батона занурюємо в яєчну масу та залишаємо на 2-3 хвилини.

Потім відправляємо на сковорідку. Тости смажимо на середньому вогні до апетитної скоринки. Потім відправляємо їх в духовку на декілька хвилин. Готові тости викладаємо на тарілку. За бажанням поливаємо їм джемом та подаємо до столу. 

Яйця по-шотландськи

Яйця по-шотландськи

Яйця по-шотландськи повинна вміти готувати кожна хазяйка. Така страва чудово підійде на сніданок. Яйця готуються швидко та не потребують багато інгредієнтів. Вони виходять дуже смачними та мають апетитний вигляд.

Інгредієнти для приготування:

  • 200 г. свинини;
  • 10 шт. перепелиних яєць;
  • зубчик часнику;
  • ріпчаста цибуля;
  • 2 шт. курячих яєць;
  • сіль та спеції за смаком;
  • 150 г. панірувальних сухарів;
  • 50 г. борошна;
  • олія для смаження;
  • зелень за смаком.

Свинину та цибулю нарізаємо шматочками. Також додаємо зубчик часнику. Всі інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку. Солимо, перчимо та відправляємо фарш в холодильник на 30 хвилин.

Тим часом відварюємо перепелині яйця. Даємо їм охолонути, а потім очищуємо. Панірувальні сухарі всипаємо в окрему миску. Борошно теж викладаємо в іншу тарілку. Курячі яйця збиваємо виделкою та додаємо щіпку солі.

З готового фаршу робимо невеликі кульки. Розкочуємо їх та викладаємо перепелині яйця. Все акуратно загортаємо. Спочатку кульки обвалюємо в борошні. Потім викладаємо в яєчну суміш й щедро посипаємо панірувальними сухарями.

В каструлю вливаємо рослинну олію. Коли вона закипить, відправляємо туди м’ясні кульки. Смажимо їх до золотистої скоринки та викладаємо на тарілку. Яйця по-шотландськи готові.

Пишний омлет

Пишний омлет

На сніданок часто подають омлет. Якщо ви полюбляєте цю страву, то обов’язково приготуйте її за цим рецептом. Омлет виходить пишним, апетитним та дуже смачним.

Інгредієнти для приготування:

  • 4 шт. яєць;
  • 50 г. вершкового масла;
  • сіль та чорний перець за смаком;
  • 30 мл. молока.

Для омлету обирайте домашні яйця. Вбиваємо їх в миску та збовтуємо до пишної піни. Потім поступово вливаємо молоко. Перемішуємо. Додаємо сіль, чорний перець або будь-які інші спеції.

Сковорідку, змащену вершковим маслом, ставимо на середній вогонь. Потім вливаємо яєчну суміш. Сковорідку накриваємо кришкою та смажимо омлет 2-3 хвилини. Потім перевертаємо його й знову накриваємо кришкою.

Готовий омлет подаємо до столу з будь-якими овочами.

Смажений рис з яйцем

Смажений рис з яйцем

Така страва на сніданок вам точно сподобається. Смажений рис з яйцем виходить ніжним на смак та дуже ситним. Він швидкий у приготуванні та не потребує багато інгредієнтів.

Інгредієнти для приготування:

  • 150 г. рису;
  • 40 г. зеленої цибулі;
  • 1 ч.л. соусу чилі;
  • 2 яйця;
  • 150 г. тофу;
  • 50 мл. води;
  • сіль, чорний перець;
  • оливкова олія.

Рис заливаємо водою та варимо до готовності. Зелену цибулю дрібно нарізаємо та обсмажуємо на сковорідці. Потім додаємо відварений рис, перемішуємо та продовжуємо смажити.

До соусу чилі додаємо воду й перемішуємо. Потім вливаємо його у сковорідку. Рис відгортаємо до стінок сковорідки та вбиваємо яйця.

Потім додаємо тофу й ретельно перемішуємо. Солимо та перчимо за смаком. Рис смажимо ще декілька хвилин, а потім знімаємо з вогню.

Тако з ковбасками та зеленню

Тако з ковбасками та зеленню

Якщо хочете приготувати ситний сніданок, то мексиканська кухня є чудовим варіантом. Тако з ковбасками та зеленню має відмінний смак. Страва дуже апетитна на вигляд та ситна.

Інгредієнти для приготування:

  • 150 г. будь-якої ковбаси;
  • тортилья;
  • сіль та перець за смаком;
  • помідор;
  • 50 г. консервованої кукурудзи;
  • зелень за смаком;
  • червона цибуля.

Ковбасу та помідор дрібно нарізаємо. На тортилью викладаємо листя салату та будь-яку зелень. Додаємо сіль та перець. Потім викладаємо нарізану ковбасу й помідор.

Зверху посипаємо консервованою кукурудзою. Червону цибулю ріжемо півкільцями. Потім викладаємо на тортилью. Загортаємо її та за бажанням обсмажуємо на сковорідці.

Смачного!

Джерело: https://wona.com.ua/

, , переглядів: 3 485

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *