Що робити, якщо плутається волосся

08.02.2023

Багато хто з нас періодично стикається з проблемою сплутаних локонів. Неправильний домашній догляд, часті фарбування і стреси пошкоджують кутикулярний шар волосся, що і призводить до їх сухості та сплутаності. Про ці та інші причини, які погіршують стан волосся, піде мова далі.

догляд за волоссям

Ти використовуєш надто багато косметичних засобів

Незмивні доглядові засоби, маски та гелі для волосся необхідні нам, щоб підтримувати здоров’я та красу волосся в нормі. Але надмірне їх використання може негативно вплинути на стан волосся і спровокувати його сплутування. Якщо в тебе тонке або коротке волосся, намагайся використовувати засоби для поверхневого догляду з кислотним pH не вище 6.0 — найчастіше такий показник мають бьюті-продукти, що не змиваються.

Пам’ятай, що деякі засоби краще не наносити на шкіру голови. Наприклад, маски та кондиціонери для волосся. Фахівці рекомендують рівномірно розподіляти їх по всій довжині волосся, відступаючи 7-9 сантиметрів від коріння волосся. Це допоможе уникнути сплутування волосся та жирного блиску.

Волосся надто пористе

Неправильний або недостатній догляд, часте освітлення, щоденне гаряче укладання можуть спричинити надмірну пористість волосся. Це призведе до того, що волосся буде виглядати неживим, сухим і легко сплутуватися. Особливо часто з подібною проблемою стикаються володарки довгих кучерявих локонів.

Щоб впоратися з проблемою та повернути волоссю красу та здоров’я, потрібен комплексний підхід. Використовуй безсульфатні шампуні, не забувай наносити термозахист і періодично роби масаж голови. Детальніше про ці та інші хитрощі, які допоможуть впоратися з пористістю волосся, читай у матеріалі.

Ти миєш волосся вниз головою

Як правило, до такого методу найчастіше вдаються власниці кучерявого волосся і ті, хто хоче заощадити час на миття голови. Але такий спосіб може стати причиною сплутаності волосся та ускладнити розчісування. Якщо ти не хочеш нашкодити своєму волоссю, намагайся якомога рідше мити його вниз головою.

І не забувай про те, що розчісувати волосся у такому положенні теж шкідливо. Щоб зберегти здорову шевелюру, дочекайся, поки волосся трохи підсохне і тільки потім розчеши його, поступово піднімаючись від кінчиків волосся до коріння.

Неспокійний сон

Неспокійний сон може стати причиною появи ковтунів на волоссі. Якщо ти спиш з розпущеним волоссям, пасма, стикаючись з поверхнею подушки, можуть збиватися в тугі переплетення. Щоб упоратися з проблемою, перед сном розчісуй волосся і збирай його в нетугу косу. Бажано, щоб наволочка була зшита з шовку або іншої натуральної тканини, що ковзає – це теж вбереже волосся від сплутування.

Використовуєш лужні шампуні

Щоденне використання агресивних лужних шампунів категорично не рекомендується навіть тим, хто бореться із зайвою жирністю шкіри голови. Бьюті-майстри вважають, що подібні засоби можуть призвести до сплутаності волосся і спровокувати його надмірну сухість.

Щоб подолати проблему, спробуй чергувати лужний шампунь з більш м’яким безсульфатним засобом з нейтральним pH. І не забувай перед сушінням волосся феном використовувати термозахист. Засіб допоможе вберегти локони від негативної дії високих температур.

Ти використовуєш невідповідний гребінець

Правильно підібрана гребінець — важлива складова грамотного догляду за локонами. Гребінець потрібно вибирати в залежності від типу волосся та цілей, які ти переслідуєш. Нижче наводимо кілька порад, які допоможуть вибрати гребінець для різних типів волосся залежно від ситуації.

  • Дівчатам з кучерявим волоссям краще вибирати гребінці з рідкими і великими зубчиками. Вони допоможуть уберегти завитки від ламкості і не розпушують волосся. Користуватися гребінцем краще відразу після душу: гребінь розділить волосся на рівні за обсягом пасма, і укладання виглядатиме акуратно. Ідеальний варіант для кучерів – дерев’яний гребінь, оскільки він майже не електризується.
  • Гребінець з натуральною щетиною – ідеальний мастхев для власниць прямого волосся. Зазвичай її рекомендують використовувати вранці та ввечері, щоб просто розчесати і надати акуратності сухому волоссю. Вибираючи гребінець із натуральною щетиною, зверни увагу на довжину ворсинок. В ідеалі ворс повинен бути різної довжини – це дозволить розплутати волосся і прочесати його біля самого коріння.
  • Щоб завивати або витягнути волосся в процесі гарячого укладання, використовуй круглі щітки-брашинги з керамічною основою та синтетичним ворсом. Такі гребінці підходять для всіх типів волосся і працюють за принципом термобігудів.

Пам’ятай, що на здоров’я та красу волосся впливає і те, як ретельно ти доглядаєш гребінці, рушники та інші речі, з якими контактує волосся. Не забувай періодично ретельно мити гребінець і хоча б раз на тиждень освіжай постільну білизну.

Джерело: https://prostoway.com/

, , переглядів: 549

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *