Шоколадне фондю – оригінальний десерт для того, щоб відзначити завершення робочого тижня.
Приготуйте шоколадний соус, додавши в нього для яскравішого смаку і аромату ром, апельсинову цедру і корицю і ложку вершкового масла, щоб шоколад довше залишався м’яким. Розкладіть навколо чаші фрукти та закуски, які макатимете, дерев’яні шампури або шпажки і подавайте!
Інгредієнти до рецепту
Фондю
2 ст. свіжої полуниці, помитою, обсушеною та очищеною
2 ст. свіжої малини 2 банани, очищених, нарізаних на скибочки довжиною по 5 – 6 см.
350 гр. товстих, солоних бретцелей
120 гр. кураги
180 гр. смаженого солоного мигдалю
Насичений шоколадний дип-соус
0,5 ст. жирних вершків
2 ст. л. цукру
1 ч. л. меленої кориці
1 ст. л. (15 гр.) вершкового масла
120 гр. темного шоколаду
2 ч. л. темного рому
1/8 ч. л. тертої апельсинової цедри
Приготування страви за рецептом:
Розкладіть усі інгредієнти для фондю на блюді. Подайте до інгредієнтів теплий насичений шоколадний дип-соус. см ще страва вихідного дня – порційний ванільний пудинг з вівсяним печивом. Насичений шоколадний дип-соус У каструлі середнього розміру на слабкому вогні доведіть до кипіння суміш із вершків, цукру, кориці та вершкового масла. Зніміть із плити, додайте шоколад і перемішайте, щоб він розтанув. Перед подачею влийте ром і втрутите апельсинову цедру.