• 100 г вершкового масла;
  • 200 г цукру;
  • 2 шт. сирих курячих яєць;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 3 ст. л. какао;
  • 220 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1/4 ч. л. соди;
  • ванільний цукор;
  • дрібка солі.

Для гарбузового тіста:

  • 200 г гарбузового пюре;
  • 120 г цукру;
  • 2 шт. сирих курячих яєць;
  • 80 мл олії;
  • цедра апельсина;
  • 250 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1/4 ч. л. соди;
  • дрібка солі.

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Змастіть форму для випікання вершковим маслом та поставте її в холодильник;
  2. Змішайте в одній ємності усі сухі інгредієнти для приготування шоколадного тіста. Вершкову олію збийте з цукром та додайте до суміші. Вилийте в цю саму ємність сметану, вбийте по одному яйця та перемішайте. Залиште це тісто в стороні та розпочинайте приготування гарбузового;
  3. Гарбузове пюре змішайте з цукром, яйцями, олією, цедрою апельсина та іншими інгредієнтами;
  4. Обидві суміші почергово викладайте у форму для випікання та відправте їх у розігріту до 165° духовку на 60 хвилин;
  5. Коли кекс буде готовий – вийміть його з форми та залиште охолоджуватися. При подачі полийте випічку улюблений топінгом, медом або сиропом.