Заливний пиріг – швидке і просте рішення для вечері, коли хочеться приготувати щось ситне з мінімумом продуктів. Тісто для таких пирогів замішується швидко і без клопоту – залишиться лише почекати, поки спечеться сам пиріг. У начинку можна використовувати будь-які продукти, які є вдома. Готовність пирога перевіряють зубочисткою – вона повинна залишитися сухою після протикання тіста.
Заливний пиріг з шинкою і сиром
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.;
- кефір – 125 мл;
- сіль – щіпка;
- сода – щіпка;
- борошно – 70 г;
- шинка – 100 г;
- твердий сир – 70;
- трохи масла для змащування форми.
Збити яйце і кефір, потім додати в цю суміш сіль і соду до розчинення. Поступово всипати борошно і розмішати тісто до однорідності – воно повинно бути рідким. Сир натерти на крупній тертці, а шинку нарізати кубиком.
Додати в тісто сир і шинку, перемішати. Форму для випічки змастити маслом і вилити в неї тісто. Запікати заливний пиріг з шинкою 30 хвилин при 200°.
Заливний пиріг з куркою
Інгредієнти:
- кефір – 50 мл;
- борошно – 300 г;
- цукор – 1 ч. л.;
- сода – 0.5 ч. л.;
- яйця – 2 шт.;
- лук – 1 шт.;
- куряче філе – 700 г;
- соняшникова олія – 2 ст. л. в тісто + 1 ст. л. для смаження;
- зелень, зелена цибуля за смаком.
Цибулю нарізати дрібними кубиками і обсмажити на гарячій сковороді з соняшниковою олією. Додати в сковороду з цибулею крупно нарізану курку. Готуйте разом близько 10 хвилин. Зняти м’ясо з цибулею з вогню, додати сіль, спеції і зелень за смаком.
Яйця збити з цукром і дрібкою солі. Додати кефір і ще раз збити. Змішати борошно з содою і всипати в рідку суміш, ретельно перемішати. Влити соняшникову олію в тісто і ще раз перемішати.
Форму для випічки змастити вершковим маслом, влити приблизно 2/3 тіста. Потім викласти начинку зі смаженої цибулі і курки, і залити рештою тіста. Розрівняти поверхню пирога. Випікайте пиріг 30 хвилин при 180°.
Заливний пиріг з капустою
Інгредієнти:
- сметана – 200 г;
- борошно – 250 г;
- яйця – 4 шт.;
- сода – 0,5 г;
- капуста – 500 г;
- зелена цибуля, зелень за смаком;
- сіль, перець мелений, спеції за смаком.
Капусту тонко нашаткувати і залити її окропом на півгодини. Злити рідину, додати рубану зелень, сіль і спеції за смаком. Для тіста збити яйця зі сметаною і дрібкою солі. Всипати борошно з содою і перемішати тісто до однорідності.
Всипати капусту в тісто і знову перемішати до однорідності. Форму для випічки змастити маслом і вилити в неї тісто. Випікайте пиріг 40 хвилин при 200°.
Заливний пиріг з картоплею і грибами
Інгредієнти:
- картопля варена – 4 шт.;
- гриби – 200 г;
- яйця – 2 шт.;
- кефір – 180 мл;
- борошно – 200 г;
- майонез – 1 ст. л.;
- соняшникова олія – 5 ст. л.;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Картоплю відварити до готовності (25 хвилин), почистити, відсудити і розім’яти виделкою. Гриби нарізати (якщо вони великі) і обсмажити на соняшниковій олії до готовності (10-15 хвилин). Для тіста яйця збити зі сметаною і майонезом. Влити в тісто соняшникову олію і ще раз збити. Додати борошно, соду, цукор і дрібку солі.
Форму для випічки змастити маслом і вилити половину тіста. Викласти на тісто пом’яту картоплю і смажені гриби, посолити і приправити. Зверху вилити другу половину тіста. Випікайте пиріг 30 хвилин при 180°.
Джерело: https://www.unian.ua/