Склянка води у мікрохвильовці врятує вашу техніку

24.01.2023

Під час користування мікрохвильовою піччю мало хто намагається заглядати далеко вперед у часі й прогнозувати, скільки прилад зможе працювати до того, як вичерпає свої основні можливості й потребуватиме ремонту.

А подумати про це буде не зайвим. Адже те, як ми поводимося зі своєю технікою, якраз і визначає термін, який вона нам служитиме “вірою і правдою”. Є деякі секрети, які варто знати кожному, адже це збереже техніку від поломок на довший час.

мікрохвильовка

Наприклад, уникнути виникнення несправностей може допомогти ємність, у яку потрібно налити склянку води. Цю ємність потрібно ставити у мікрохвильовку щоразу, коли ви хочете нагріти невелику кількість їжі – вагою менше 100 г.

Справа у тому, що мікрохвильова піч має якусь нижню межу кількості їжі, яку вона може нагріти. Переважно це 100 г. Якщо ж постійно гріти у ній кількість продукту, яка буде меншою за цю вагу, то певна кількість утворених у приладі хвиль будуть просто невикористаними.

У результаті ці хвилі можуть пошкодити магнетрон – дорогу деталь у мікрохвильовці, без якої прилад далі працювати не зможе.

Тому якщо вам потрібно нагріти лише одну-дві котлети або бутерброд, краще поставити разом з ними ємність з водою. При цьому ємність повинна бути з такого матеріалу, який дозволяється розігрівати в цьому приладі. Щоб перевірити технічні характеристики вашої мікрохвильовки та дізнатися про усі застереження, краще одразу після придбання ретельно ознайомитися з інструкцією до неї.

Джерело: https://patrioty.org.ua/

, , переглядів: 340

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *