Смачне печиво до чаю

Збір коштів на потреби армії України
15.01.2022

Смачне печиво до чаю

Аромат від печива розлетиться на все помешкання і всім захочеться швидше скуштувати його з філіжанкою гарячого чаю. Спробуйте – впевнені, вам сподобається!

Інгредієнти для приготування:

  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 56 г
  • Мед та цукор – по 2 ст. л.
  • Сіль – щіпка
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 200-220 г

Приготування:

Процес приготування печива не займе багато часу… У миску розбиваємо одне яйце, додаємо мед. Розтираємо віночком.

 

Далі всипаємо цукор і кладемо щіпку солі, знову все перемішуємо. Якщо ви не дуже сильно любите солодке, то цукру можна зменшити до однієї ложки.

Тепер додаємо розтоплене або м’яке масло, перемішуємо.

Просіюємо борошно з розпушувачем. Відразу все борошно не кладіть, додайте спочатку десь 180 г, а кількість, що залишилася, будете додавати при необхідності. Зайве борошно зробить тісто занадто розсипчастим і буде важко сформувати печиво.

Готове тісто має вийти м’яким і навіть трохи липким, і це нормально. Ставимо тісто буквально на 10 хвилин у холодильник.

Через 10 хвилин дістаємо тісто з холодильника та приступаємо до формування заготовок печива. Можете тісто поділити на 2 частини розкотити в джгут і вже ножем нарізати приблизно однакові шайбочки. А можна просто відщипувати невеликі шматочки (розміром з волоський горіх) від тіста, це вже як вам буде зручніше.

З маленьких шматочків формуємо подовгасті заготовки, потім не гострим лезом ножа робимо косі насічки.

Далі краї з’єднуємо і виходить щось на зразок черепашок.

Заготовлене печиво кладемо на лист застелений силіконовим килимком або пергаментним папером і відправляємо запікатися в духовку. Температура в духовці повинна бути 180 °, випікання займе десь 25-30 хвилин.

Готове печиво знімаємо з деко, перекладаємо на тарілку, даємо трохи охолонути і за бажання посипаємо цукровою пудрою.

переглядів: 3 025

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *