Смачний сніданок для сім’ї. Готуємо кабачкові оладки

Збір коштів на потреби армії України
04.11.2022

Смачний сніданок для сім’ї. Готуємо кабачкові оладки

Оладки з кабачків – смачна і корисна страва. А головне, вона легка і швидка в приготуванні. Але, якщо ви хочете потішити своїх близьких не просто банальними оладками, а ще чимось цікавим, тоді кухар Павло Д’ячек радить подати їх зі скремблом. Він упевнений, що вашим рідним такий тандем точно припаде до смаку.

кабачкові оладки

Інгредієнти:

Основа на оладки (на 3 порції, виходить 10-12 шт.):

  • молоді кабачки – 900 г
  • борошно – 80 г
  • яйця – 2 шт.
  • шпинат – 100 г
  • сіль – 15 г
  • цукор – 20 г

Скрембл:

  • яйця – 2 шт.
  • вершки – 30 г
  • вершкове масло – 10 г
  • соняшникове насіння – 5 г
  • чебрець – 1 г

Приготування оладок

Кабачки натерти на великій тертці. У миску до натертих кабачків додати сіль і цукор. Перемішати і дати постояти 5 хвилин.

По закінченню цього часу, відокремити від кабачків всю рідину. Потім додати яйця, борошно і дрібно нарізаний шпинат. Добре все перемішати. Тісто для оладок готово.

Розігріти сковорідку, налити рослинну олію і за допомогою столової ложки викладати оладки середнього розміру.

Смажити їх на слабкому вогні до золотистого кольору (близько 2-3 хвилин кожен бік). Зняти з вогню і викласти на паперову серветку, щоб видалити надлишки масла.

Приготування скремблу

У миску розбити яйця і збити їх виделкою. Потім на сковорідці на слабкому вогні розтопити вершкове масло. Далі робити все дуже швидко. Вилити на сковорідку яєчну суміш і через кілька секунд почати акуратно мішати її лопаткою від країв до центру (приблизно 2-3 хвилини), зрушувати шари, які схопилися, з усієї сковорідки. Яйця не повинні бути повністю готовими, вони мають бути вологими і м’якими, потім вони “дійдуть” від власного тепла. Зняти скрембл із вогню, викласти на тарілку до кабачкових оладок. Посипати скрембл сіллю, соняшниковим насінням і чебрецем. Смачний сніданок готовий. І найголовніше: скрембл потрібно їсти одразу.

Рецепт від Старшого кухаря ресторану “ЖЗЛ” Павла Д’ячека.

Джерело: https://tsn.ua/

, , , , переглядів: 298

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *