Снідонок з яєць: рецепти ненудних страв зранку. День 3

07.04.2021

Що приготувати на снідонок?

Що швидко принотувати на сніданок?

Що смачного приготувати на сніданок?

Яйця. Банально. Ні?

Багато з нас люблять снідати яйцями, оскільки це ситно і корисно. Та водночас якщо щодня їсти одне й те саме, то навіть найсмачніша їжа швидко набридне і перестане викликати апетит.

Хочеш спробувати щось новеньке і дуже смачне? Тоді тобі до нас. Щодня новий рецепт на сніданок з яйцями – і це зовсім не банально.

День 3

Орсині

6 яєць

40 г твердого сиру

20 г вершкового масла

Сіль, мелений перець — за смаком

Приготування

Ця ошатна страва згадується в збірнику Флоренс Гентнер «Кулінарна книга Моне: рецепти з Живерні». Клод Моне, як і будь-який француз, розумівся на їжі й найкращим подарунком уважав новий рецепт. Отже, жовтки потрібно відокремити від білків і залишити в шкаралупі. Білки збити із сіллю в густу піну, викласти у форму з пергаментним папером, змащеним олією. На білковій подушці дерев’яною ложкою зробити 6 заглиблень і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин. Потім у заглиблення білка викласти жовтки, приправити перцем, посипати тертим сиром і знову поставити в духовку на 5 хвилин до появи легкого рум’янцю. Можна готувати яйця й по одному, але мадам Моне випікала їх в загальній формі.

Подання

З улюбленим зеленим салатом і свіжим хлібом.

, , переглядів: 772

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *