Що приготувати на снідонок?
Що швидко принотувати на сніданок?
Що смачного приготувати на сніданок?
Яйця. Банально. Ні?
Багато з нас люблять снідати яйцями, оскільки це ситно і корисно. Та водночас якщо щодня їсти одне й те саме, то навіть найсмачніша їжа швидко набридне і перестане викликати апетит.
Хочеш спробувати щось новеньке і дуже смачне? Тоді тобі до нас. Щодня новий рецепт на сніданок з яйцями – і це зовсім не банально.
День 3
Орсині
6 яєць
40 г твердого сиру
20 г вершкового масла
Сіль, мелений перець — за смаком
Приготування
Ця ошатна страва згадується в збірнику Флоренс Гентнер «Кулінарна книга Моне: рецепти з Живерні». Клод Моне, як і будь-який француз, розумівся на їжі й найкращим подарунком уважав новий рецепт. Отже, жовтки потрібно відокремити від білків і залишити в шкаралупі. Білки збити із сіллю в густу піну, викласти у форму з пергаментним папером, змащеним олією. На білковій подушці дерев’яною ложкою зробити 6 заглиблень і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин. Потім у заглиблення білка викласти жовтки, приправити перцем, посипати тертим сиром і знову поставити в духовку на 5 хвилин до появи легкого рум’янцю. Можна готувати яйця й по одному, але мадам Моне випікала їх в загальній формі.
Подання
З улюбленим зеленим салатом і свіжим хлібом.