Снідонок з яєць: рецепти ненудних страв зранку. День 4

08.04.2021

Снідонок з яєць: рецепти ненудних страв зранку. День 4

Що приготувати на снідонок?

Що швидко принотувати на сніданок?

Що смачного приготувати на сніданок?

Яйця. Банально. Ні?

Багато з нас люблять снідати яйцями, оскільки це ситно і корисно. Та водночас якщо щодня їсти одне й те саме, то навіть найсмачніша їжа швидко набридне і перестане викликати апетит.

Хочеш спробувати щось новеньке і дуже смачне? Тоді тобі до нас. Щодня новий рецепт на сніданок з яйцями – і це зовсім не банально.

День 4

Яйца, запеченные с сыром фета и помидорами

Яйця, запечені з сиром фета і помідорами

Яйця за цим рецептом готуються в духовці, тому нам знадобиться глибока сковорода без пластикових або дерев’яних ручок. Оптимальний варіант – це класична чавунна сковорідка без антипригарного покриття, дерев’яних, пластикових, керамічних елементів, але замість такої сковорідки можна взяти і жароміцні глибокі форми для запікання.

Інгредієнти для основної страви:

  • 8 яєць
  • 200 г помідорів
  • 150 г м’якого сиру фета
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 3 зубчики часнику
  • 1 чайна ложка орегано
  • кілька скибочок хліба

Інгредієнти для соусу:

  • 400 г помідорів
  • 3 столові ложки рафінованої оливкової або соняшникової олії
  • 5 зубчиків часнику
  • по одній чайній ложці сушених базиліка і орегано
  • чайна ложка цукру
  • сіль і перець за смаком

Як приготувати фаршировані яйця половинками:

Спочатку готуємо томатний соус. Дрібно нарізаний часник обсмаж в рослинній олії, додай до нього спеції, сіль і цукор, порізані невеликими шматочками томати, трохи води, добре розмішай і доведи до кипіння. Потім накрий кришкою і тушкуй на невеликому вогні близько 15 хвилин.

А поки соус готується, займемося приготуванням основної частини страви. І тут нам знадобиться та сама чавунна сковорода, про яку ми говорили перед цим. Обсмаж в невеликій кількості масла подрібнений часник і орегано, додай різані невеликими шматочками помідори, перемішай все це і потримай ще одну-дві хвилини на вогні. Потім сюди ж потрібно додати попередньо підготовлений томатний соус, знов ретельно все перемішати і довести до кипіння на невеликому вогні.

Теж може стати в нагоді: Як зварити яйця пашот? Рецепти і варіанти приготування

Шматочки хліба поріж невеликими кубиками розміром близько 1 см, рівномірно розсип по поверхні томатної маси, потім вбий в сковороду яйця – прямо поверх томата. Зверху акуратно розподіли шматочки фети, намагаючись максимально рівномірно закрити в сковорідці продукти.

Обсмаж все це на невеликому вогні протягом пари хвилин, потім постав допікатися у попередньо розігріту духовку. У духовій шафі таку страву потрібно тримати близько п’яти хвилин при температурі 190 градусів.

 

, , , переглядів: 357

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *