Що приготувати на снідонок?
Що швидко принотувати на сніданок?
Що смачного приготувати на сніданок?
Яйця. Банально. Ні?
Багато з нас люблять снідати яйцями, оскільки це ситно і корисно. Та водночас якщо щодня їсти одне й те саме, то навіть найсмачніша їжа швидко набридне і перестане викликати апетит.
Хочеш спробувати щось новеньке і дуже смачне? Тоді тобі до нас. Щодня новий рецепт на сніданок з яйцями – і це зовсім не банально.
День 4
Яйця, запечені з сиром фета і помідорами
Яйця за цим рецептом готуються в духовці, тому нам знадобиться глибока сковорода без пластикових або дерев’яних ручок. Оптимальний варіант – це класична чавунна сковорідка без антипригарного покриття, дерев’яних, пластикових, керамічних елементів, але замість такої сковорідки можна взяти і жароміцні глибокі форми для запікання.
Інгредієнти для основної страви:
- 8 яєць
- 200 г помідорів
- 150 г м’якого сиру фета
- 3 столові ложки оливкової олії
- 3 зубчики часнику
- 1 чайна ложка орегано
- кілька скибочок хліба
Інгредієнти для соусу:
- 400 г помідорів
- 3 столові ложки рафінованої оливкової або соняшникової олії
- 5 зубчиків часнику
- по одній чайній ложці сушених базиліка і орегано
- чайна ложка цукру
- сіль і перець за смаком
Як приготувати фаршировані яйця половинками:
Спочатку готуємо томатний соус. Дрібно нарізаний часник обсмаж в рослинній олії, додай до нього спеції, сіль і цукор, порізані невеликими шматочками томати, трохи води, добре розмішай і доведи до кипіння. Потім накрий кришкою і тушкуй на невеликому вогні близько 15 хвилин.
А поки соус готується, займемося приготуванням основної частини страви. І тут нам знадобиться та сама чавунна сковорода, про яку ми говорили перед цим. Обсмаж в невеликій кількості масла подрібнений часник і орегано, додай різані невеликими шматочками помідори, перемішай все це і потримай ще одну-дві хвилини на вогні. Потім сюди ж потрібно додати попередньо підготовлений томатний соус, знов ретельно все перемішати і довести до кипіння на невеликому вогні.
Теж може стати в нагоді: Як зварити яйця пашот? Рецепти і варіанти приготування
Шматочки хліба поріж невеликими кубиками розміром близько 1 см, рівномірно розсип по поверхні томатної маси, потім вбий в сковороду яйця – прямо поверх томата. Зверху акуратно розподіли шматочки фети, намагаючись максимально рівномірно закрити в сковорідці продукти.
Обсмаж все це на невеликому вогні протягом пари хвилин, потім постав допікатися у попередньо розігріту духовку. У духовій шафі таку страву потрібно тримати близько п’яти хвилин при температурі 190 градусів.