Снідонок з яєць: рецепти ненудних страв зранку. День 5

09.04.2021

Снідонок з яєць: рецепти ненудних страв зранку. День 5

Що приготувати на снідонок?

Що швидко принотувати на сніданок?

Що смачного приготувати на сніданок?

Яйця. Банально. Ні?

Багато з нас люблять снідати яйцями, оскільки це ситно і корисно. Та водночас якщо щодня їсти одне й те саме, то навіть найсмачніша їжа швидко набридне і перестане викликати апетит.

Хочеш спробувати щось новеньке і дуже смачне? Тоді тобі до нас. Щодня новий рецепт на сніданок з яйцями – і це зовсім не банально.

День 5

Шакшука

Шакшука – яєчня з томатами і перцем

Ще один відмінний варіант смачного, ситного і корисного сніданку прийшов до нас прямо з Ізраїлю. Рецепт шакшуки обов’язково є в арсеналі кулінарних рецептів кожної поважаючої себе ізраїльської господині, і таки не даремно – це одна з кращих страв для сніданку! 😉

Складові:

  • 4 яйця
  • 1 кг дуже стиглих помідорів
  • велика цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • половина великого червоного болгарського перцю
  • маленький свіжий перчик чилі
  • чайна ложка зіри (римський кмин)
  • чайна ложка насіння коріандру
  • 2 столові ложки рослинної олії – оливкової або соняшникової
  • трохи меленого чорного перцю
  • сіль за смаком
  • кілька гілочок свіжого базиліка, петрушки або кінзи для подачі

Як приготувати шакшуку:

Цибулю почисти і дрібно покришити, часник передавити через прес. Болгарський перець і стручок перцю чилі почистити, видали насіння і хвостик, порізати тоненькими смужками. Помідори обшпарити окропом, щоб зняти шкірку, і нарізати невеликими шматочками. На сухій сковороді без додавання будь-якого масла обсмажити спеції (пара хвилин на середньому вогні), потім пересипати їх в ступку і добре розтерти товкачем.

У велику глибоку сковорідку налий рослинне масло, прогрій його і додай нарізану цибулю і підготовлений перець – солодкий і гострий. Обсмажуй, помішуючи, поки смужки перцю не стануть м’якими, потім кинь до них часник і приблизно половину чайної ложки солі. Добре перемішай і смаж ще пару хвилин. Потім додай порізані помідори, доведи до кипіння і тушкуй на повільному вогні, поки не випарується зайва волога.

І трохи вегетаріанської кухні: Це смачно. Чотири крутих рецепти для вегетаріанського меню

Коли соус для шакшуки загусне, ще раз все перемішай, ложкою зроби в ньому по центру чотири невеликих поглиблення і акуратно розбий туди яйця. Накрий сковороду кришкою і тримай на невеликому вогні до тих пір, поки яєчний білок стане щільним і білим, а жовтки трохи схопляться, але все ще будуть рідкими всередині. Перед подачею на стіл шакшука обов’язково посипається рубаною свіжою зеленню – базиліком, кінзою або петрушкою.

, , переглядів: 387

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *