Солодкі радощі без цукру: три смачні рецепти, які не впливають на ваше здоров’я

Збір коштів на потреби армії України
06.06.2023

Ці ідеї допоможуть вам відмовитися від цукру, але не від солодкого смаку! Готувати їх просто, а їсти захочеться постійно.

Десерти без цукру

Які десерти без цукру приготувати

Час від часу можна балувати себе солодким і не ставити під загрозу здоров’я і тим більше фізичну форму, особливо якщо ви вибираєте десерти без цукру.

Секрет простий і полягає у використанні інгредієнтів, що мають солодкий смак і вдало замінюють цукор. Засукайте рукави, щоб приготувати щось справді смачне і солодке, щось, що можна їсти без турбот і хвилювань.

горіховий крем без цукру

Легкий горіховий крем без цукру для здорового перекушування

Легкий горіховий крем ідеально підходить для намазування на тости рано-вранці або під час полуденка. Він простий у приготуванні і не містить консервантів, масел та барвників.

Інгредієнти:

  • 50 г смаженого фундуку
  • 40 г гіркого какао-порошку
  • 30 г меду
  • 60 г молочного шоколаду
  • 180 мл напівзнежиреного молока

Підготовка:

  1. Щоб розпочати приготування, спочатку підсмажте фундук у сухій сковороді, час від часу помішуючи його протягом кількох хвилин. Потім подрібніть горіхи у міксері, поки вони ще гарячі. Продовжуйте збивати, поки горіхи не пустять олію, яка допоможе зробити крем гладким.
  2. Візьміть каструлю і нагрійте в ній молоко з шоколадом. Як тільки розтане шоколад, змішайте все разом і дайте охолонути.
  3. Тепер додайте до горіхової пасти мед, гіркий какао-порошок, розтоплений шоколад і перемішайте, поки не отримаєте однорідний крем, готовий до вживання.

Для правильного зберігання перекладіть суміш у скляну банку з герметичною кришкою та відправте в холодильник.

Млинці зі свіжими фруктами

Млинці зі свіжими фруктами без цукру для корисного сніданку

Млинці — це класика. Вони можуть бути смачними і без цукру — перевірено! До того ж у млинці з нейтральним смаком можна загортати не тільки солодку, а й солону начинку.

Інгредієнти:

  • 50 г цільнозернового борошна
  • 300 мл напівжирного молока
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. рослинної олії

Підготовка:

  1. Почніть зі збивання яйця в мисці, куди потроху вливайте молоко та олію, а слідом — просіяне борошно. Енергійно перемішайте масу віночком до одержання гладкого тіста без грудочок. Залиште його на чверть години відпочивати.
  2. Візьміть сковороду з антипригарним покриттям і додайте кілька крапель олії, яка врятує від прилипання тіста. І, коли сковорода добре нагріється, налийте ополоник тіста і покрутіть сковороду, щоб воно рівномірно розподілилося по поверхні.
  3. Смажте млинці на середньому вогні по парі хвилин з кожного боку і перевертайте їх лопаткою, коли вони набудуть золотистого кольору.

медівник без цукру

М’який медівник без цукру для хелсі-десерту

Для тих, хто любить м’які десерти, які буквально тануть у роті, цей рецепт медівника — те, що треба. Приготовлений без цукру, молока та вершкового масла, він є ідеальним рішенням для тих, хто страждає на непереносимість лактози і хоче отримати заряд енергії на сніданок або перекус.

Інгредієнти:

  • 180 г пшеничного борошна
  • 50 г акацієвого меду (або будь-якого іншого)
  • 100 г мигдалевого молока
  • 70 мл рослинної олії
  • 8 г розпушувача
  • 2 середні яйця
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Підготовка:

  1. Увімкніть духовку і виставте температуру 180°С.
  2. Покладіть яйця і мед в миску і збивайте міксером, поки не отримаєте пінисту консистенцію. Тепер повільно додайте олію і продовжуйте збивати (ця фаза займає близько чверті години).
  3. Додайте мигдалеве молоко та екстракт ванілі, ще раз збийте. Наприкінці всипте просіяні борошно і розпушувач, і продовжуйте збивати, поки не отримаєте однорідне тісто без грудочок.
  4. Викладіть тісто в роз’ємну форму діаметром 22 см, дно якої вистеліть папером для випікання, поставте в духовку та готуйте при температурі 180°С близько пів години. Через 30 хвилин проведіть тест зубочисткою, який підтвердить, чи досяг пиріг бажаного ступеня готовності. Коли медівник буде готовий, вийміть його з духовки і дайте йому охолонути перед подачею на стіл. Як останній штрих — злегка посипте поверхню цукровою пудрою.

Джерело: https://shuba.life/

, , , , , , , , переглядів: 295

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *