Ці ідеї допоможуть вам відмовитися від цукру, але не від солодкого смаку! Готувати їх просто, а їсти захочеться постійно.
Які десерти без цукру приготувати
Час від часу можна балувати себе солодким і не ставити під загрозу здоров’я і тим більше фізичну форму, особливо якщо ви вибираєте десерти без цукру.
Секрет простий і полягає у використанні інгредієнтів, що мають солодкий смак і вдало замінюють цукор. Засукайте рукави, щоб приготувати щось справді смачне і солодке, щось, що можна їсти без турбот і хвилювань.
Легкий горіховий крем без цукру для здорового перекушування
Легкий горіховий крем ідеально підходить для намазування на тости рано-вранці або під час полуденка. Він простий у приготуванні і не містить консервантів, масел та барвників.
Інгредієнти:
- 50 г смаженого фундуку
- 40 г гіркого какао-порошку
- 30 г меду
- 60 г молочного шоколаду
- 180 мл напівзнежиреного молока
Підготовка:
- Щоб розпочати приготування, спочатку підсмажте фундук у сухій сковороді, час від часу помішуючи його протягом кількох хвилин. Потім подрібніть горіхи у міксері, поки вони ще гарячі. Продовжуйте збивати, поки горіхи не пустять олію, яка допоможе зробити крем гладким.
- Візьміть каструлю і нагрійте в ній молоко з шоколадом. Як тільки розтане шоколад, змішайте все разом і дайте охолонути.
- Тепер додайте до горіхової пасти мед, гіркий какао-порошок, розтоплений шоколад і перемішайте, поки не отримаєте однорідний крем, готовий до вживання.
Для правильного зберігання перекладіть суміш у скляну банку з герметичною кришкою та відправте в холодильник.
Млинці зі свіжими фруктами без цукру для корисного сніданку
Млинці — це класика. Вони можуть бути смачними і без цукру — перевірено! До того ж у млинці з нейтральним смаком можна загортати не тільки солодку, а й солону начинку.
Інгредієнти:
- 50 г цільнозернового борошна
- 300 мл напівжирного молока
- 1 яйце
- 1 ч. л. рослинної олії
Підготовка:
- Почніть зі збивання яйця в мисці, куди потроху вливайте молоко та олію, а слідом — просіяне борошно. Енергійно перемішайте масу віночком до одержання гладкого тіста без грудочок. Залиште його на чверть години відпочивати.
- Візьміть сковороду з антипригарним покриттям і додайте кілька крапель олії, яка врятує від прилипання тіста. І, коли сковорода добре нагріється, налийте ополоник тіста і покрутіть сковороду, щоб воно рівномірно розподілилося по поверхні.
- Смажте млинці на середньому вогні по парі хвилин з кожного боку і перевертайте їх лопаткою, коли вони набудуть золотистого кольору.
М’який медівник без цукру для хелсі-десерту
Для тих, хто любить м’які десерти, які буквально тануть у роті, цей рецепт медівника — те, що треба. Приготовлений без цукру, молока та вершкового масла, він є ідеальним рішенням для тих, хто страждає на непереносимість лактози і хоче отримати заряд енергії на сніданок або перекус.
Інгредієнти:
- 180 г пшеничного борошна
- 50 г акацієвого меду (або будь-якого іншого)
- 100 г мигдалевого молока
- 70 мл рослинної олії
- 8 г розпушувача
- 2 середні яйця
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Підготовка:
- Увімкніть духовку і виставте температуру 180°С.
- Покладіть яйця і мед в миску і збивайте міксером, поки не отримаєте пінисту консистенцію. Тепер повільно додайте олію і продовжуйте збивати (ця фаза займає близько чверті години).
- Додайте мигдалеве молоко та екстракт ванілі, ще раз збийте. Наприкінці всипте просіяні борошно і розпушувач, і продовжуйте збивати, поки не отримаєте однорідне тісто без грудочок.
- Викладіть тісто в роз’ємну форму діаметром 22 см, дно якої вистеліть папером для випікання, поставте в духовку та готуйте при температурі 180°С близько пів години. Через 30 хвилин проведіть тест зубочисткою, який підтвердить, чи досяг пиріг бажаного ступеня готовності. Коли медівник буде готовий, вийміть його з духовки і дайте йому охолонути перед подачею на стіл. Як останній штрих — злегка посипте поверхню цукровою пудрою.
Джерело: https://shuba.life/