Ситний сніданок: рецепт картопляних ватрушок із грибами

Збір коштів на потреби армії України
18.05.2022

Ситний сніданок: рецепт картопляних ватрушок із грибами

Сніданок повинен бути ситним та смачним, а ще таким, щоб його можна було взяти з собою, якщо часу на неквапливу трапезу немає. Як, наприклад, яєчні кекси або ватрушки з картоплею та грибами за рецептом Shuba, що відповідають усім вимогам ідеального сніданку!

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно пшеничне 500 г
  • Молоко 300 мл
  • Яйця 2 шт.
  • Олія соняшникова 100 мл
  • Цукор 20 г
  • Дріжджі пресовані 30 г
  • Сіль за смаком

Для начинки:

  • Картопля 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Печериці 200 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія соняшникова 30 мл

Приготування

У миску налийте 100 мл теплого молока, розкришіть туди дріжджі, додайте цукор і 30 г борошна. Розмішайте та залиште на 15 хвилин у теплому місці.

Яйця розмішайте з молоком, сіллю, олією і дріжджовою опарою. Поступово додавайте просіяне борошно, і замісіть тісто. Накрийте рушником і поставте в тепле місце на годину, щоб воно піднялося.

За цей час зробіть начинку. Картоплю почистіть і зваріть до готовності. Зробіть пюре. Очищену цибулю та печериці подрібніть і обсмажте на олії до рум’яності. Змішайте картопляне пюре та грибну засмажку до однорідності.

Готове тісто обомніть, скачайте ковбаску і наріжте її на шматочки. Розкотіть кожен коржик, на середину покладіть начинку і підніміть краї. Покладіть вироби на змащений лист. Залишіть на 15 хвилин для розстоювання.

Випікайте в розігрітій до 180 °C духовці 30-40 хвилин до золотистої скориночки.

Джерело: https://realist.online/

переглядів: 653

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *