Американські вчені з’ясували, що шоколадні ласощі, незамінні для людей із підвищеним холестерином у крові. Шоколад допоможе пацієнтам, які страждають на ішемічну хворобу серця, стане профілактикою інсультів.
Нове дослідження вчених, результати якого з’явилися у виданні Journal of the American Heart Association, що належить Американській асоціації серця, було присвячене темному шоколаду. Його автори розповіли, що вивчили дані 48 пацієнтів у віку від 30 до 70 років. Усі страждали надмірною масою тіла (ІМТ), підвищеним рівнем холестерину в крові, входили до групи ризику інсульту та ішемічної хвороби серця.
Усі добровольці протягом місяця їли три види продуктів. Спочатку їм давали мигдаль, потім мигдаль із темним шоколадом, потім – те й інше. Спостерігаючи за маркерами волонтерів, вчені прийшли до висновку, що найкращі результати були відзначені в ті дні, коли у «меню» випробуваних був темний шоколад із мигдалем. У цей момент було зафіксовано найпомітніше зниження рівня поганого холестерину.
Дослідження, пов’язані із темним шоколадом, будуть продовжені. Але висновки про його ефективність дають надію на одужання людям із серцево-судинними захворюваннями. Зрозуміло, лікуватися лише шоколадом ніхто не буде. Терапія при серцево-судинних захворюваннях потребує серйозних препаратів. Але як профілактика, а також засоби, що посилює ефект від лікування, шоколад планують використовувати.
У темного шоколаду безліч переваг. Корисні властивості продукту пояснюються наявністю антиоксидантів та флаванолів (у шоколаді вони представлені переважно у формі епікатехіну).
Однак вживати його радять у невеликих кількостях. Перед тим, як включити шоколад у меню, люди з важкими патологіями повинні неодмінно порадитися з лікарем. Відомі випадки індивідуальної нестерпності. У людей з алергією шоколад може спричинити загострення хвороби.
Темний шоколад позитивно впливає на обмін речовин, а також резистентність до інсуліну. Цей солодкий продукт позитивно впливає на людський мозок.
Джерело: https://prostoway.com/