Тепло і модно: як і з чим носити чоловічий шарф

09.12.2019

Ми підготували практичні поради для чоловіків, які цікавляться модою та стилем, хотіли б виглядати краще або просто дізнаватися щось нове зі світу одягу, аксесуарів і трендів.

Шарф – один з найстильніших і в той же час практичних чоловічих аксесуарів. Правильно підібраний і елегантно зав’язаний шарф не тільки зігріває в холодну погоду, але і надає чоловічому вигляду певний шарм. Якщо знати, як зав’язати чоловічий шарф красиво, то навряд чи станеш носити взимку пуховик і светр з високим горлом. Адже пальто з шарфом набагато зручніше і при цьому завжди стильно!

Протягом багатьох століть, шарф міг служити відзнакою як в мирний, так і у воєнний час. Починаючи від воїнів теракотової армії великого Китаю, закінчуючи моряками і льотчиками, всі вони носили хустку або шарф. Хтось носив як знак відмінності від інших станів, а хтось – для захисту від негоди. Очевидно, шарф – це далеко не жіночий аксесуар, якого потрібно соромитися. Як правило, ширина шарфа варіюється від 15 до 35 см, а довжина від 120 до 230 см. Людині звичайного росту 160-180 см підійде шарф довжиною не більше 180 см, інакше доведеться обертати шарф кілька разів навколо шиї.

Паризький вузол

Паризький вузол досить просто і легко зав’язується, в той же час виглядає досить стильно і модно. Такий вузол добре зберігає тепло і його можна зав’язувати поверх коміра куртки або пальто, що робить його в деякому роді універсальним для ділового або casual дрес-коду. Основна вимога до шарфу – довжина. Вона повинна бути якомога більшою.

Одинарний вузол

Одинарний вузол дуже зручний, так як щільно прилягає до шиї. Він прекрасно поєднується зі спортивною курткою то вітровкою. Але це зовсім не означає, що такий стиль неприйнятний в доповненні до пальто або костюму. Шарф, зав’язаний одинарним вузлом, додає образу невимушеність, бешкетництво, запал і свободу. Ослаблений одинарний вузол – це один з варіантів зав’язування шарфа, в якому головне не утеплення, а стиль. Він підходить для куртки з капюшоном або чоловічого напівпальто.

Просто накинути шарф (драпірування)

Досить елегантний і стильний спосіб носити шарф – просто накинути його на тіло, не зав’язуючи. Такий спосіб підходить для осінньої або весняної погоди, коли температура не опускається нижче +7 – +5 градусів вище нуля. Дуже добре підходить для костюма або піджака, а також джемпера або кардигани з V-подібним вирізом.

У стилі художника

Багато творчих і стильних людей люблять зав’язувати шарф, залишаючи один кінець спереду, а інший закидаючи за спину. Такий спосіб також не підійде для холодної зими, зате відмінно виглядатиме на вечірці або творчому вечорі.

Вузол “Аскот”

Зав’язати шарф вузлом “Аскот” досить просто, в той же час виглядає такий вузол дуже стильно. Єдина складність полягає у виборі довжини кінця, який звисатиме на лицьовій стороні вузла.

Подвійне обгортання

Такий спосіб зав’язати шарф, допоможе чоловікові пережити будь-яку негоду. Холодний вітер або лютий мороз вам не страшні, якщо обернути шарф навколо шиї два рази. Однак для такого способу потрібно дуже довгий шарф, не менше 150-170 см. Шарф – не краватка. Не затягуйте шарф туго, а тримайте вільніше. В першу чергу функція, тільки потім мода.

, , переглядів: 1 307

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *