Тетяни день – що це за особливий день?

25.01.2022

Щорічно 25 січня у православному календарі відзначається Тетянин день. Також цієї дати відзначають своє свято студенти. Церква в цей день вшановує пам’ять священномучениці Татіани Римської. Жінки з прекрасним ім’ям відзначають День ангела Тетяни.

День Тетяни – історія свята

Свята Тетяна жила в Римі в III столітті н.е. в знатній родині. Тетяну виховували в християнській вірі. Вона прийняла обітницю цнотливості, допомагала нужденним і присвятила церкві все життя. 25 січня її стратили язичники.

У 1755 році в День Тетяни російська імператриця видала указ про заснування Московського державного університету. Так 25 січня неофіційно стало спочатку днем МДУ, а потім і днем всіх студентів. Нагадаємо, що офіційно Міжнародний день студента святкується 17 листопада.

День Тетяни – традиції свята

У цей день всі Тетяни отримують привітання від близьких. З розмахом відзначають цю дату студенти. 25 січня вони проводять різні обряди на хороші оцінки і вдалу сесію. Жінки в цей день печуть коровай і роздають всім членам сім’ї по шматочку.

У цей день можна сходити до церкви і помолитися Тетяні. У святої просять мудрості і успіхів у навчанні. Незаміжні дівчата просять хорошого нареченого. У День Тетяни не можна важко працювати і займатися рукоділлям. Не можна сваритися з близькими лихословити. Також заборонено відмовляти в допомозі.

, переглядів: 3 575

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *