ТОП-11 найкорисніших овочів і фруктів листопада

09.11.2016

ТОП-11 найкорисніших овочів і фруктів листопада

Кожна пора року має що запропонувати людям. І не тільки літом ми запасаємося корисними вітамінами та мікроелементами. До вашої уваги перелік найкорисніших овочів та фруктів листопада, сезон яких якраз у розпалі.

Гранат

Цей плід корисний тим, що має багато вітамінів, клітковини, мікроелементів, які потрібні для роботи мікрофлори.

Каштан

Він містить крохмаль, мінеральні речовини, клітковину, цукор, а також вітаміни В, А, С. Цей горіх не багатий на жири, на відміну від інших, але в ньому є багато білка і вуглеводів.

Читайте також: Як рівнянкам зміцнити нігті восени: п’ять домашніх процедур

Апельсини

Вони дуже корисні для підтримки імунітету. У них маса вітаміну С. Загалом, ці цитрусові дуже корисні для судин і серця, нервової і ендокринної систем. Завдяки апельсинам нариви і рани заживають швидше.

Квашена капуста

Вона підвищує імунітет, а також стимулює вироблення кров`яних тілець, знижує рівень холестерину, омолоджує тканини, зміцнює серце. Крім того, квашена капуста налагодить роботу шлунка, кишечника, її радять вживати людям з діабетом.

Читайте також: Вчені не рекомендують жінкам поєднувати кар’єру і домогосподарство

Фейхоа

Дуже багата на йод, що позитивно впливає на функцію щитовидної залози. Крім того, фейхоа містить калій, фосфор, магній, цинк, залізо, вітамін С, завдяки чому вважається хорошим доповненням до щоденного меню під час епідемій застуди.

Гарбуз

Багатий на вітаміни, має в складі багато калію, кальцію, магнію, заліза, міді, кремнію та ін. В гарбузі маса клітковини, що добре позначається на функціонуванні шлунково-кишкового тракту.

Айва

Містить багато пектину, фруктози, корисних органічних кислот, вітамінів, каротин. Цей фрукт допоможе в разі розладу шлунка, при високому тиску, серцево-судинних недугах. Також айва – це хороший сечогінний засіб.

Читайте також: Взуття, охайність, манери та очі: на що звертають увагу рівнянки при знайомстві з чоловіком?

Топінамбур

Він містить пектин, мінеральні солі, цукор, амінокислоти і велику кількість вітамінів. Топінамбур корисний тим, хто має діабет, оскільки знижує рівень цукру.

Світі

Ця суміш помело і грейпфрута, завдяки вітамінному комплексу, зміцнює імунітет і допомагає боротися з вірусними недугами. Крім того, світі вважається дуже корисним при набряклості, може нормалізувати водний баланс, побороти депрессію. Світі допоможе нормалізувати тиск, корисний при хворобах серця, знімає втому.

Мандарин

У його м`якоті багато цукру, вітаміни, пектинові речовини, клітковина, органічні кислоти, солі, фітоніціди. А в шкірці є ефірна олія з альфа-лімоненом, альдегідами, спиртами, а також метиловим ефіром.

Авокадо

У ньому багато вітамінів, корисних жирів, тому авокадо можна їсти діабетикам. Крім цього, в авокадо досить багато калію, що позитивно впливає на роботу серця. Цей плід очищає від холестерину, містить вітамін Е, за рахунок чого знижується ризик можливого розвитку серцевих недуг, підвищується імунітет, а також нормалізується кровообіг. Авокадо позбавляє від закрепів, зміцнює зуби і кістки.

За матеріалами novostiua.net.

, , , , переглядів: 1 091

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *