ТОП-5 смачних та найкорисніших зимових фруктів

28.12.2016

Взимку організму необхідні вітаміни та корисні речовини. Вони є у всіх фруктах, але потрібно знати вітамінних рекордсменів. Вони підтримують організм в тонусі та захищають від застуди.

Мандарини

Мандарини багаті вітаміном С та А. Ароматичні ефірні масла, що містяться в мандариновою шкірці, підвищують настрій, відновлюють печінку і запобігають ожирінню. Багато ліків несумісні з цитрусовими. Вони пригнічують активність ферментів в печінці і тонкому кишечнику. Тому вони не розщеплюються як годиться і, отже, якщо це не враховувати і приймати такі дози, можливе передозування.

Читайте також: Рівнянам на замітку: як правильно вибирати мандарини до свят

Авокадо

В авокадо містяться жири, які допомагають схуднути. Воно корисне для шкіри і волосся, для серцево-судинної і нервової систем. Авокадо входить в топ продуктів для здорового перекусу: воно втамовує голод і дає організму необхідну дозу білка, корисних жирів, вітамінів і мінералів. Щоб не було передозування, не варто з`їдати більше половинки або одного маленького авокадо на добу.

Хурма

Цей фрукт містить вітамін С, А, PP, і вітаміни групи В, калій, і магній. Але є її можна не всім. Вона має високий вміст дубильних речовин, які згущують жовч. Поєднання цих речовин з грубими волокнами хурми призводить до утворення каменів. Тому хурму не можна їсти людям з жовчно-кам`яною хворобою.
У ній багато пектину, але мало кислоти, тому вона не провокує голод, як кислі фрукти. Хурма – фрукт краси, який покращує колір обличчя, а мікроелементи і вітаміни корисні для шкіри і волосся. Вона чистить судини та піднімає настрій.

Читайте також: Як «воскреснути» після першого січня: про похмілля та ліки від нього

Журавлина

Журавлина містить більше вітаміну С, ніж цитрусові. Її заливають окропом або варять. Але при високій температурі цей вітамін руйнується. Тому правильний морс робиться так: сік журавлини віджимається, а окропом заливається тільки макуха. Настій слід охолодити до 50 градусів і тільки тоді влити в нього журавлинний сік. Зберігати в темному місці – наприклад, в емальованому посуді з кришкою. Ось тоді це корисний напій. Останні дослідження визнали її користь для серця і судин через високий вміст антиоксидантів, що захищають клітини.

Фініки

Ними варто заміняти цукерки. Ці фрукти містять багато і вітамінів та мінералів, зокрема, вітаміни А, С, В, магній і калій.

Читайте також: Як, купуючи ялинку, перевірити, з якого лісництва Рівненщини її привезли?

За матеріалами gazeta.ua.
Фото з інтернету

, , , , , , , переглядів: 1 291

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *