Топ- 5 способів “Як підготуватись до навчання після канікул”

05.02.2018

Психологи стверджують, що так званий «відпускний синдром» може спостерігатися у людей будь-якого віку. У цей період людина може не тільки впасти у депресію, але навіть по-справжньому захворіти.

За словами фахівців, відпускний синдром виникає в результаті різкої зміни обстановки. Як правило, студенти під час канікул рідко думають про навчання: відпочивають, подорожують, займаються своїми справами і в більшості випадків їм важко переключитися на іншу хвилю.

«Наш організм цю зміну сприймає як величезну втрату, тому людина навіть може впасти в депресію. Важливо знати, що цей синдром може спостерігатися у людей будь-якого віку »

«В цей складний період у людини можуть спостерігатися головні болі, порушення сну і розлад шлунку. Через зміну обстановки організм виробляє захисну реакцію, тому студент під час перших днів навчання може просто захворіти ».

Тому LIGHT  підготував 5 ефективних способів як налаштувати  свій організм на навчання

 

1.Потрібно заздалегідь запланувати своє повернення.

Якщо студент кудись їздив, то бажано повернутися в місто за два-три дні і підготуватися. Часто буває таке, що студент їде за кордон і повертається за день до навчання – як з’ясувалося людині важко швидко переналаштуватись на інший ритм, тому це викликає певний моральний дискомфорт.

 

2.Додати трохи дитинства

Щоб налаштуватися на робочий лад, добре допомагає покупка товарів, які можуть стати в нагоді в навчанні. Наприклад, канцелярські товари. «Кожен пам’ятає, як в дитинстві ходив за щоденниками та зошитами в магазини. Цей процес дарує хороші, позитивні емоції і дає необхідний запал для початку робочої діяльності.

 

 

3. Не перевантажуватись

 

Психологи радять не сильно навантажувати себе в перші дні і берегти сили.  Це добре вплине на процес перебудови і можна буде трохи перепочити.

 

 

4. Подивитись фільм жахів

 

На вихідних рекомендується трохи розвіятися і сходити, наприклад, в кіно. Фахівці рекомендують фільми, які можуть викликати переживання: мелодрами і фільми жахів. Вважається, що це дозволить людині виплеснути негативні емоції.

 

 

5.Внутрішній настрій

Рекомендується поставити перед собою якісь цілі. Того, чого студент повинен домогтися у новому навчальному році. Це може бути підвищена стипендія, успіхи в науковій діяльності і так далі. Допоможе і складання особистого розкладу, планів. Експерти пропонують студентам заздалегідь сходити на навчання, зустрітися з однокурсниками – обговорити, хто як провів канікули і поговорити про навчання. Вливання в навчальний процес пройде краще.

 

 

, , , переглядів: 1 112

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *