Три рецепта малинового варення на зиму

Збір коштів на потреби армії України
09.07.2022

Три рецепта малинового варення на зиму

Безумовно корисне варення, одна з найважливіших літніх заготівель. Воно не тільки смачне, а й дуже корисне. У добірці є рецепт варення за 5 хвилин, дуже густого та, як джем.

Любителі варення знають – його багато не буває, причому різного. Для різноманітності спробуйте закрити на зиму хоча б одну баночку варення з шовковиці, воно виходить неймовірного кольору.

Малинове не менш красиве та корисне безумовно. З ним, як і з іншим, постійні пропорції: що більше цукру, то воно густіше.

Усі ці рецепти перевірені неодноразово. Варення “П’ятихвилинка” максимально залишає в собі аромат і смак свіжої ягоди. Ще спробуйте малиновий джем, для нього потрібно зварити сироп із соку малини.

Малинове варення “П’ятихвилинка”

Інгредієнти:

  • 1 кг малини;
  • 1 кг цукру.

Як приготувати:

  1. Малину засипати цукром і перемолоти блендером.
  2. Перелити в каструлю. Варити на середньому вогні та довести до кипіння. Зняти піну.
  3. Варити на повільному вогні ще 5 хвилин.
  4. Готове гаряче варення перелити в чисті банки. Закрити кришками, дати остигнути.

Густе малинове варення

Інгредієнти:

  • 1 кг малини;
  • 1,5 кг цукру.

Як приготувати:

  1. Засипати малину цукром, чергуючи: склянка малини – склянка цукру. Залишити на 3-4 години до появи соку.
  2. Сік злити у велику каструлю. Варити 10-15 хвилин. Це потрібно, щоб варення не було рідким.
  3. У сироп додати малину, перемішати, довести до кипіння. Зняти піну й варити 15 хвилин.
  4. Готове гаряче малинове варення перелити в стерилізовані банки.

Малинове варення, рецепт джему

Інгредієнти:

  • 1 кг малини;
  • 1 кг цукру.

Як приготувати:

  1. Малину ретельно промити.
  2. Засипати ягоди половиною норми цукру (500 г) і поставити в холодильник на ніч, щоб малина пустила сік.
  3. Відокремити ягоди від сиропу. У сироп додати 500 г цукру й довести до кипіння.
  4. Покласти ягоди в сироп і на середньому вогні варити 30 хвилин, помішуючи дерев’яною ложкою і знімаючи піну.
  5. Щоби перевірити готовність варення, в пласку тарілку викласти ложку джему, остудити. Провести ложкою або пальцем через середину: якщо джем не розтікається, він готовий.
  6. Розкласти варення в стерильні банки та герметично закрити. Зберігати в темному місці.

Джерело: https://food.segodnya.ua/

 

 

переглядів: 6 498

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *