Це цікаво: як утримання від сексу впливає на організм

23.12.2018

Розрив відносин, робота, подорожі, відрядження: ваше сексуальне життя завжди ризикує потрапити в одну з цих пасток. Ось тільки довгий період статевого утримання позначиться не тільки на тому, як часто ви перете простирадла. Ось що відбувається з організмом при затяжній сексуальної паузі:

У вас почнуть здавати нерви

Факт: секс допомагає людям «випустити пар». Шотландські дослідники з’ясували, що люди, які утримуються від статевих контактів, гірше справляються зі стресовими ситуаціями, ніж ті, хто вступає у них хоча б раз у два тижні. І ось в чому справа: під час сексу мозок вивільняє «радісні» речовини, такі як ендорфіни і окситоцин, які допомагають відчувати себе спокійніше.

Ви станете частіше застуджуватися

Відсутність сексу веде до зменшення контакту з різними мікробами, що, в свою чергу, позбавляє вас позитивного ефекту від таких зустрічей – вироблення імунітету. Дослідники Університету Вілкес-Барра виявили, що люди, які займаються сексом 1-2 рази на тиждень, отримують 30% бонус до антитіл, які виступають в першому ряду імунного захисту проти вірусів порівняно з людьми, в житті яких секс – рідкісне явище.

Ваші відносини можуть постраждати

Відсутність сексу може сильно позначитися на міцності відносин, вважають експерти. «Затишшя в спальні може підірвати вашу самооцінку і знизити рівень окситоцину та інших гормонів, що сприяють взаємній прихильності», каже професор психології Ліс Парротт. Це також підвищує ризик того, що один з вас почне шукати способи вгамувати сексуальне бажання на стороні.

У вас може погіршитися настрій

Згідно з дослідженням журналу «Архіви сексуальної поведінки», жінки відчувають депресію частіше і довше при відсутності сексу. Але причина навіть не в самому статевому акті. Група вчених встановила, що жінки, чиї партнери використовували презервативи, відчували себе також сумно. Справа в тому, що деякі складові сперми – включаючи мелатонін, серотонін і окситоцин – мають поліпшують настрій властивостями при незахищеному статевому контакті.

, , , , , переглядів: 1 442

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *