Ці шкідливі звички вбивають ваш смартфон

04.12.2020

Смартфони — наші маленькі друзі, які скрашують реальність в тисячі випадків. Однак, ви, самі того не підозрюючи, своєю надмірною увагою до гаджета можете завдати йому смертельної шкоди, інформує Ukr.Media.

Все це стосується батареї — найслабшого місця будь-якого смартфона у віці. Дуже і дуже багато тут залежить від вас і від вашої гаджет-гігієни. Заряд батареї сьогодні важливий як ніколи і заволодіти цією валютою допоможуть наші поради.

Зарядка на ніч

Якщо ваші долоні починають потіти кожен раз, коли індикатор заряду падає нижче 90 відсотків, тоді вам варто трохи розслабитися. Підтримка повного заряду зовсім не є ефективним методом продовження життя батареї. Робоча зона для максимальної ефективності — від 30 до 80 відсотків. Саме тому краще замінити нічну зарядку на кілька коротких денних сеансів.

Перегрів батареї

Цей перегрів не стосується конкретно зарядки, а використання смартфона в умовах підвищених або знижених температур. Будь смартфон буде проти пекучої спеки або лютого холоду. Такі крайності вбивають батарею дуже швидко.

Нижній мінімум

Літій-іонні акумулятори стають нестійкими, коли вони постійно працюють на межі розрядки. Конфлікт калібрування заряду стає все серйознішим в міру зносу. Запобігти цьому допоможе запасна зарядка в кишені.

Використання під час зарядки

На час зарядки рекомендується згорнути всі програми і не використовувати телефон. Паралельне використання смартфона під час зарядки веде до небезпечного перегріву, який своєю чергою скорочує термін життя акумулятора.

Довге зберігання без підзарядки

Припустимо, що у вас є два смартфони, один з яких перебуває в стані постійного глибокого сну. У режимі очікування смартфон може провести досить довго, проте це може призвести до “проблеми глибокого розряду”.

Неправильний зарядний пристрій

Фірмові шнури відрізняються від нефірмових насамперед тим, що відключають живлення при заряді в 100 відсотків. Крім того, хороший зарядний пристрій згладжує мікроскачки напруги, які також є смертельними факторами для батареї будь-якого смартфона.

, переглядів: 915

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *