У Рівному більше не курсуватиме нічний тролейбус

15.02.2020

Вже кілька років в нашому місті діяв нічний тролейбусний маршрут під номером 3. Траплялося, що його знімали за цей час з маршруту – це відбувалося через ремонти контактної мережі, але останнім часом нічного тролейбусу під третім номером взагалі не було, повідомляє rivne.media. В чому справа і куди подівся тролейбус? Як кажуть міські чиновники, нічний тролейбус №3 є нерентабельним, а до того ж – збитковий і найближчим часом його точно не будуть повертати на лінію.

До того ж, у міському управлінні транспорту зазначають, що вночі пасажирів фактично немає. А серед тих кількох, яких часом можна зустріти в нічному тролейбусі, невідомо достеменно, чи будуть вони й надалі користуватися ним, і визначити це поки неможливо. Тому й виходить так, що нічний тролейбус №3 у Рівному – зовсім нерентабельний і не покриває навіть витрат виходу на лінію.

Нічний тролейбус №3 запустили в Рівному ще кілька років тому, восени 2015 року. Досі цей маршрут сполучав міський Мототрек із Залізничним вокзалом. Впровадили цей нічний тролейбус через численні суперечки стосовно того, чи потрібний місту взагалі нічний громадський транспорт, який би сполучав різні міські райони. Курсував нічний тролейбус під номером 3 з періодичністю один раз на годину. Їздив він пристосовано до розкладу руху поїздів, однак частенько можна було спостерігати відсутність нічного тролейбусу. Його знімали, вочевидь, через ремонти на контактній лінії, які здійснювали тільки по ночах. Це відбувалося так через те, що необхідно було знеструмити контактну мережу.

, переглядів: 1 227

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *