У Рівному презентували заборонену книгу

27.05.2017

 

Днями у рівненській книгарні «Є» презентували  книгу Оксани Сайко « Птахи завжди повертаються », яку раніше у журналі «Дніпро» друкувати відмовились.

Письменниця зі Львова, дипломат літературного конкурсу « Гранослов – 2006», переможець конкурсу на найкращу повість від журналу «Дніпро» 2009 року( повість «Волоцюги»), а у 2012 році учасниця премії «Книга року БІБІСІ 2012», Оксана Сайко розповіла про основну ідею повісті та причину заборони її видання 6 років тому:

 

-Це для мене особлива книга, бо вона написана була раніше і свого часу її відмовилися друкувати в журналі « Дніпро», аргументувавши це тим, що вона занадто важка для сприйняття. Мабуть тоді були ще не готові щось таке друкувати. Тягар який звалюється на плечі юної дівчини. Насправді непосильний та важкий . Не кожен дорослий може собі дозволити в тих обставинах в яких вона опиняється дати якусь пораду. Річ дуже психологічна. Спрацьовує ефект перевернутої фотокамери, коли будинок для божевільних  в якому опиняється героїня викликає питання про нормальність світу що за брамою божевільні.

 

На презентацію завітало чимало шанувальників творчості письменниці, серед яких викладач НаУ ОА, Вікторія Назарук, яка поділилась враженнями:

 

-Насправді, презентація мені дуже сподобалась, хоча я ще не читала повісті пані Оксани. Раніше в інтернеті зустрічала про неї багато публікацій, як про дитячу письменницю. Сьогодні відкрила її для себе в іншому світлі і мої враження дещо змінилися. Мені здається, що її тексти справді розраховані  на дорослих людей, які хоча і мають купу життєвих різних проблем і труднощів все одно інколи шукають себе і часто це починається з читання хорошої книги.

До теми:

В Україні видано книгу, яка допоможе вступити на журналістику

9 дитячих книг, які варто прочитати дорослим

Рівне мистецьке: завтра презентують проект “Шляхами наших перемог”

, , переглядів: 1 126

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *