У Рівному відбудеться фестиваль “Словоспів”

10.08.2021

Рівнян та гостей міста запрошують відвідати фестиваль “Словоспів”, який відбудеться у Рівному вже цими вихідними

На трьох майданчиках Рівного 14-15 серпня планують провести фестиваль сучасної української авторської пісні та співаної поезії «Словоспів», приурочений до 30-річчя Незалежності України.

До складу журі фестивалю увійшли такі імениті автори-виконавці, як Олександр Смик, Едуард Драч, Наталка Крииничанка, Дмитро Лінартович та Микола Тимчак.

Фестиваль буде унікальним у межах усієї України, адже основна його ідея – об’єднання авторів-виконавців, які водночас є творцями і поезії, і музики, і виконавцями, людей високої духовності та патріотизму, – розповідає один з організаторів фестивалю, автор і виконавиця пісень рівнянка Валентина Люліч (на знімку). – Формат саме цього фестивалю покликаний переламати усталені погляди щодо того, ніби в Україні немає якісної авторської української пісні, вивести українське поетичне слово назовні та показати справжніх українських творців.

Основними організаторами фестивалю є: Рівненське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, Асоціація діячів авторської пісні та співаної поезії Рівненського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, Громадська організація «Український клуб авторської пісні та співаної поезії», клуб авторської пісні та співаної поезії «BACKinБАРД».

У рамках фестивалю 14 серпня заплановано провести у Рівненському інституті післядипломної освіти круглий стіл на тему “Розвиток сучасної української авторської пісні та співаної поезії в Україні”, – розповідає Валентина Люліч. – До речі, саме у Рівному цього року створено першу і поки що єдину в Україні Асоціацію діячів авторської пісні та співаної поезії Рівненського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки.

Всі бажаючі взяти участь у фестивалі можуть подати заявки до 1 серпня на електронну пошту: slovospiv@gmail.com. Контактні телефони організаторів: 0733268379, 0679447525 (Валентина Люліч).

, переглядів: 830

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *