Вчені назвали найщасливіший і найсумніший день 2015 року

30.01.2015

 

 Тема зимової депресії давно хвилює вчених. Британський вчений Кліфф Арнелл з університету Кардіфа підрахував, що третій понеділок січня виявляється найбільш нестерпним днем для середньостатистичного європейського городянина. Таким чином, у 2015 році звання «найбільш сумного» удостоївся понеділок, 19 січня. Вчений назвав його Blue Monday, пише портал ukrhealth.net.

 

Хоч інші вчені досить скептично відгукуються про формулу Арнелла, вони визнають: підрахунки британця дійсно спираються на якісь психологічні механізми, які здатні заразити людину нудьгою саме в третій понеділок січня.

За словами фахівців, і справді після тривалих свят, відпусток і канікул у людей часто виникає пригнічений настрій. Це відбувається тому святковий радісний настрій є досить «енергоємною» емоцією, яка може емоційно виснажити людину.

Дуже багато людей сьогодні можуть відчути нудьгу і смуток — причиною цьому сам день, понеділок, 19 січня. Виявляється, в поточному році він є найсумнішим з усіх 365 днів.

У своїх підрахунках Арнелл врахував шість чинників: погода, фінансові борги, показник часу після свят, низька мотивація, час з моменту новорічних обіцянок і відчуття необхідності щось змінити після канікул. Всі ці змінні величини містяться у складній формулі, яку вивів фахівець.
Крім того, Арнелл зміг визначити і найщасливіший день у 2015 році. Цим днем стане п’ятниця у період літнього сонцестояння – 19 червня.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Пиво та більярд… омолоджують чоловіків

, , переглядів: 1 020

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *