Відпочинок влітку: яку каїни найкраще обрати в червні для комфортної відпустки?

01.06.2021

У червні стартує сезон літніх відпусток. Хтось уже спланував, де відпочивати, а хтось лише в пошуках

Якщо ви збираєтеся за кордон, то в багатьох доступних для українців країнах з м’яким морським кліматом уже активний пляжний сезон. Що ж до українських морських курортів, то за даними Українського гідрометцентру, вода в Чорному та Азовському морях вже кілька днів тому прогрілася до комфортних 21 градусів тепла.

“18-22 градуси, – температури в цій градації є більш комфортними для купання, така вода бадьорить і в цілому підходить для тривалих запливів. 22-24-оптимальна і комфортна температура води, навіть якщо ви відносите себе до “мерзляків”, – розповіли синоптики.

Більш висока температура води в морі вважається “ідеальною” і комфортною. Але така буває в дуже спекотну літню погоду в наших широтах, або цілий рік – в тропічних країнах.

На які курорти українцям можна вирушити в найближчі тижні літа, щоб насолодитися теплими хвилями і лагідним сонцем?

Пляжний сезон відкривається: куди поїхати на початку літа

Туреччина. Пляжний сезон в цій курортній країні набирає обертів. За даними карти погоди в реальному часі windy.com, найтепліше море зараз на узбережжі Анталії – 25 градусів, а повітря на курортах Середземного моря – 22-25 градусів.

Для поїздки потрібна страховка і онлайн-реєстрація для отримання HES-коду здоров’я. Карантинні обмеження на туристів не поширюються.

Квиток до теплого моря: кращі країни для комфортної відпустки в червніФото: Курорт Аланія в Туреччині (booking.com)

Болгарія. Пляжний сезон на сонячному узбережжі Чорного моря починається в червні. Вода там прогрілася поки тільки для любителів освіжитися – практично на всіх курортах на рівні 16-18 градусів. Температура повітря – 17-18 градусів.

Для поїздки необхідно отримати негативний результат ПЛР-тесту за 72 години.

Чорногорія. Найтепліше в ці дні на курорті Петровац – повітря прогрілося до 19 градусів, а вода – до 20.

Українці можуть в’їжджати в Чорногорію без будь-яких обмежень – без віз і ПЛР-тестів. Мандрівники також можуть зробити безкоштовні ПЛР-тести для повернення додому, а в разі хвороби лікувати від COVID на відпочинку обіцяють за рахунок держави.

Квиток до теплого моря: кращі країни для комфортної відпустки в червніФото: Відпочинок на курорті Будва в Чорногорії (booking.com)

Албанія. Ця країна знаходиться південніше Чорногорії, тому літня погода там відчувається трохи раніше. Наприклад, на курортах Саранда і Вльора вода прогрілася до 19-20 градусів, як і повітря вдень.

Це повністю відкрита для туризму країна. Для українців обмежень для в’їзду немає. ПЛР-тест при перетині кордону не потрібен, як і віза.

Хорватія. Температура води біля узбережжя цієї країни прогрілася до 19-20 градусів. Найтепліше – в Дубровнику. Вдень повітря прогрівається до 20 градусів.

Для поїздки в Хорватію необхідно надати негативний ПЛР-тест, дійсний 72 години або довідку про одужання від COVID. Також необхідно документально підтвердити оплату готелю або апартаментів, або підтвердження про власність житла або яхти в Хорватії.

Квиток до теплого моря: кращі країни для комфортної відпустки в червніФото: Пляж в Хорватії (pixabay.com)

Курортні острови і Егейське море

Греція. Відкриття кордонів з 15 травня для іноземців, включаючи українців, ознаменувало і початок пляжного сезону. Втім, погода в Греції зараз, як і в більшості сусідніх країн – не спекотна. Вода в морі на більшості курортів прогрілася до 21 градуса. Повітря найбільше прогрілося в Геракліоні на острові Крит – до 26 градусів.

Для поїздки необхідно заповнити онлайн-анкету на державному сайті. Також можна пред’явити документ про вакцинацію, завершену більше двох тижнів тому, або негативний результат ПЛР-тесту, дійсний 72 години. Також приймаються інші варіанти ковід-документів: довідка про перенесений COVID або тест на антитіла, дійсні від 2 до 9 місяців з дня видачі.

Квиток до теплого моря: кращі країни для комфортної відпустки в червніФото: Відпочинок на морі в Греції (pixabay.com)

Кіпр. У цій острівній країні в Середземному морі вода в морі вже прогрілася до 22-23 градусів тепла. Найтепліше на курорті Айя-Напа і в Лімассолі – 24-26 градусів тепла.

Для поїздки на Кіпр українським туристам необхідно отримати негативний результат ПЛР-тесту за 72 години, зареєструватися на платформі CyprusFlightPass, і другий тест здати в аеропорту прибуття за 30-32 Євро.

Україна: яка погода на морі

В останній день травня на морських курортах України встановилася комфортна погода для пляжного відпочинку. Наприклад, у Скадовську на Чорному морі вода прогрілася до 20 градусів, повітря – до 21, у Генічеську та Кирилівці на Азовському морі вода – 21 градус, повітря – до 24 градусів.

Для поїздки на українські курорти відсутні вимоги ПЛР-тестів. Туристів просять дотримуватися загальних карантинних обмежень – масковийий режим, дистанція, дезінфекція.

, переглядів: 847

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *