Вівсяна каша – корисний та поживний сніданок

09.08.2021

Вівсяна каша – корисний та поживний сніданок

Вівсянка – дуже корисний продукт, який підходить як для дієтичного харчування, так і для тих, хто хоче поліпшити стан шкіри і кишечника. Готувати вівсяну кашу дуже просто як солодкою – з фруктами або ягодами або солоною як гарнір до м’яса або риби.


Швидка каша з вівсяних пластівців на воді
Пластівці з вівса – легкий в приготуванні продукт, з яким впорається навіть дитина. У вівсяних пластівцях зберігаються практично всі корисні речовини і мікроелементи, а готується каша з пластівців дуже швидко і легко. Подають кашу в якості самостійного блюда з різними Топпінг – ягодами, фруктами, сосисками або яєчнею.

 

Інгредієнти:

Пластівці вівсяні – 3 ст.л.
Масло вершкове – за смаком.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:

Пластівці всипають в глибоку керамічну тарілку.
Продукт заливається окропом так, щоб вода була трохи вище пластівців і перемішується.
Кашу накривають кришкою і залишають на 20 хвилин.
Як тільки каша завариться, її солять і додають шматочок вершкового масла. Все ретельно перемішують.
Щоб продукт був ще смачнішим, кашу можна поставити в мікрохвильову піч ще на 2 хвилини, а після подавати.
Вівсяна каша на воді з цільних зерен вівса
Цілісні вівсяні зерна готуються трохи довше, ніж пластівці, але вважаються ще більш корисними, оскільки містять у великій кількості фосфор, хром, магній, нікель, цинк, фтор, калій, кальцій, а також пектини і ряд вітамінів. Також каша з цілісних зерен містить багато білка і підходить для дієтичного харчування.

 

Інгредієнти:

Крупа вівсяна – 150 гр.
Цукор-пісок – за смаком.
Вода – 500 мл
Сіль – за смаком.
Ягоди – за смаком.
Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:

Крупу перебирають і висипають в сотейник.
У ємність з вівсяними зернами вливають воду і злегка підсолюють. Вміст сотейника доводять до кипіння, постійно помішуючи.
Готувати кашу потрібно при середньому нагріванні близько 20 хвилин, потім зробити вогонь менше, накрити сотейник кришкою і продовжувати приготування ще близько півгодини.
Додати в кашу цукор і перемішати.
Подають вівсянку з вершковим маслом і свіжими ягідками.
Солодка вівсяна каша на воді з цукром
Деякі вважають за краще не солону, а солодку вівсянку. До такої каші подають різні – від шоколаду і ягід до свіжих або сушених фруктів. Виходить повноцінне і корисне блюдо для сніданку або денного перекушування.

 

Інгредієнти:

Пластівці вівсяні – 0,5 ст.
Вода – 1,5 ст.
Цукор – пісок – за смаком.
Сіль – щіпка.
Масло вершкове – за смаком.
Ягоди або фрукти – за смаком.
Процес приготування:

У каструлю або сотейник влити воду і закип’ятити.
Акуратно всипати пластівці вівса і трохи підсолити.
Перемішати і додати цукровий пісок. Обсяг цукру береться, виходячи з власних уподобань.
Готувати кашу на слабкому вогні, поки рідина не випарується. Важливо періодично її помішувати. До повного приготування буде потрібно близько 10 хвилин.
Кашу знімають з вогню і додають масло. Подають гарячою з ягодами або нарізаними скибочками фруктів.
Як зварити вівсяну кашу на воді в мультиварці?
Процес приготування вівсяної каші в мультиварці – це найбільш простий і легкий спосіб приготування корисного сніданку для всієї родини. Пристрій економить цінний час, особливо з ранку, і при цьому каша виходить смачною і ситної.

 

Інгредієнти:

Пластівці вівсяні – 160 гр.
Масло вершкове – 1 ч.л.
Вода – 400 мл
Сіль – за смаком.
Цукор-пісок – за смаком.
Процес приготування:

Чашу пристрої до початку готування потрібно змастити вершковим маслом.
Пластівці висипають в підготовлену ємність і заливають водою.
Додати бажану кількість цукру і солі, перемішати.
Встановити пристрій на програму «Крупи», «Дитяче меню» або «Каші». При відсутності автоматичного таймера час приготування складе близько 15 хвилин.
Коли мультиварка подасть сигнал про завершення приготування, потрібно покласти в кашу масло і перемішати. Включити режим «Підігрів» і потримати блюдо ще кілька хвилин. Подавати гарячою.
Простий і смачний рецепт вівсяної каші на воді з маслом
Вівсянка на воді – дієтичне блюдо, однак фахівці рекомендують додавати в нього вершкове масло, щоб збагатити смак продукту і зробити його більш привабливим для дорослих і дітей. Крім того, в кашу можна додати горіхи, сухофрукти або ягоди.

Інгредієнти:

Пластівці вівсяні – 1 ст.
Вода – 2 ст.
Масло вершкове – 80 гр.
Кориця – за смаком.
Кардамон – за смаком.
Мед – 1 ст.л.
Горіхи, фрукти або ягоди – за смаком.
Процес приготування:

У глибоку керамічну миску висипати пластівці
Влити туди ж потрібне кількість води.
Додати корицю і кардамон, перемішати і готувати в мікрохвильовці на високій потужності близько 3 хвилин.
Дістати миску з вівсянкою з мікрохвильової печі, покласти масло і добре перемішати.
Заправити кашу медом, розкласти по тарілках, прикрасити горіхами, ягодами або скибочками фруктів і подавати.
Як приготувати вівсяну кашу з родзинками на воді?
Ізюм – відмінний інгредієнт для приготування вівсяної каші. Він доповнює смак і збагачує продукт корисними речовинами, вітамінами і мікроелементами. Рекомендується попередньо витримати родзинки в гарячій воді, щоб він став більш м’яким.

 

Інгредієнти:

Пластівці вівсяні – 5 ст.л.
Вода – 200 мл
Ізюм темний – 10 гр.
Цукор-пісок – за смаком.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:

Пластівці прогрівають на сухій сковороді протягом 2 хвилин при постійному помішуванні.
Родзинки промити і залити окропом, витримати 10 хвилин.
Довести до кипіння воду в сотейнику і всипати туди пластівці.
Після повторного кипіння тримати сотейник на слабкому вогні близько 3 хвилин, а після всипати туди родзинки , перемішати і готувати ще 2 хвилини.
Зняти кашу з вогню, приправити за смаком, всипати бажану кількість цукру і солі. Перемішати і, накривши кришкою, залишити її на кілька хвилин, а після подавати.
Дуже смачна вівсяна каша на воді з бананом
Банан – хороший продукт-антидепресант, здатний збагатити смак вівсяної каші і додати сил і енергії на кілька годин. Таке блюдо – відмінний спосіб почати день з корисною і правильною їжі.

 

Інгредієнти:

Банан – 2 шт.
Масло вершкове – 40 гр.
Цукор-пісок – за смаком.
Пластівці вівсяні – 100 гр.
Вода – 400 мл
Шоколад тертий – за бажанням.
Процес приготування:

У сотейнику закип’ятити воду.
Акуратно всипати пластівці в окріп, обережно помішуючи, і готувати 20 хвилин при слабкому нагріванні.
Банани очистити і нарізати скибочками.
У кашу додати цукор, перемішати і накрити кришкою. Щоб блюдо настоялося, дати йому постояти ще 5 хвилин.
Подавати кашу з скибочками банана і вершковим маслом. При бажанні додати трохи тертого шоколаду.
Покроковий рецепт приготування вівсяної каші на воді з яблуком
Яблуко містить пектини, які доповнюють корисні властивості вівсянки, і таке блюдо – одна з найпопулярніших рекомендацій дієтологів. Якщо хочеться більше солодкого, але при цьому корисного продукту, краще вибирати яблука солодких сортів: тоді можна відмовитися від додавання цукру.

 

Інгредієнти:

Крупа вівсяна – 0,5 ст.
Вода – 200 мл.
Цукор-пісок – за смаком.
Яблуко – 1 шт.
Процес приготування:

Воду влити в сотейник і довести рідину до кипіння.
Всипати пластівці, дочекатися, поки вода знову закипить, і готувати на слабкому вогні близько 20 хвилин, періодично помішуючи.
З яблука зняти шкірку і видалити серцевину, нарізати фрукт середнього розміру кубиком.
Коли вівсянка розвариться, додати цукор і яблука, перемішати і вимкнути вогонь.
Подавати кашу негайно.
Солодка вівсяна каша на воді з медом
Деякі вважають за краще солодку вівсянку, але не хочуть використовувати для її приготування цукор. Його з успіхом можна замінити медом, а якщо доповнити продукт горіхами або фруктами, смак буде ще яскравіше і приємніше.

 

Інгредієнти:

Крупа вівсяна – 0,5 ст.
Вода – 1 ст.
Масло вершкове – 40 гр.
Мед – 0,5 ст.л.
Кориця – за смаком.
Банан – 1 шт.
Варення – 1 ст.л.
Процес приготування:

Воду влити в каструлю або сотейник і довести рідину до кипіння.
Всипати крупу і додати мед, перемішати, продовжувати готувати на слабкому вогні.
Банан потрібно очистити, частина розім’яти в пюре, решта нарізати невеликими шматочками.
Коли каша почне ставати гущі, зробити вогонь дуже маленьким і всипати в продукт корицю. Проварити ще кілька хвилин, а потім зняти з плити.
Змішати кашу з банановим пюре і викласти на тарілки. Додати скибочки банана і варення. Приємного апетиту!

 

переглядів: 424

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *