Як чорнило тату впливає на організм

31.05.2023

Група вчених встановила, що токсини, метали і гідрокарбонати з неякісного чорнила накопичуються в організмі і можуть викликати різні  захворювання.

Про це пише The Week.

тату

Коли майстер робить татуювання, він наносить чорнила через крихітні проколи під верхній шар шкіри. Таким чином тіло сприймає татуювання як рану та посилає макрофаги, або лейкоцити, для загоєння ураженої ділянки.

Однак чорнило важко розщеплюється клітинними ферментами, саме тому малюнки на шкірі залишаються з нами на все життя — частки пігменту занадто великі, щоб білі клітини могли їх поглинути.

За словами професорки дерматології Північно-Західного університету, докторки Енн Лауманн, оскільки чорнило не може зруйнуватися, воно передається від макрофага до макрофага, що пояснює, чому згодом татуювання стає більш розмитим, може деформуватися або старіти.

Лауманн зазначає, що в результаті такого переміщення пігменту малюнок з роками може втрачати насиченість кольору і навіть трохи спотворюватися з роками.

За словами вірусологині Джульєтт Моррісон, після нанесення татуювання ваша імунна система може бути трохи ослаблена, що може поставити тіло у невигідне становище. Наприклад, буває, коли нове татуювання запалювалося, інфікувалося та викликало алергію.

Крім того, татуювання можуть стати причиною розвитку інфекцій, особливо, якщо вони були нанесені в антисанітарних умовах. Крім того, саме чорнило для татуювання може містити інгредієнти, які можуть викликати алергічну реакцію або виявитися шкідливими для здоров’я.

Людина, яка робить татуювання, вже піддається ризику бактеріальної інфекції через пошкодження шкіри або зараження захворюванням, що передається через кров, таким як гепатит B і C, якщо обладнання не дезінфікується належним чином.

Джерело: https://tsn.ua/

, , переглядів: 347

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *