Здається, що може бути простішого за чай з лимоном. Заварили чай, вичавили лимон, або кинули в чашку скибочку. І вуаля! Смачний корисний, особливо при застуді чи ГРВІ, напій готовий. Але це неправильно: додавання лимона в гарячу рідину вбиває головну цінність кислого фрукту – вітамін С.
Про це в Instagram розповіла експертка з харчування Наталя Мазурик.
Не кладіть лимон в гарячий чай
“Якщо ви хочете зберегти саме вітамін С, овочі та фрукти загалом краще їсти свіжими”, – радить фахівець.
При застуді, або й просто так варто їсти лимон, не заливаючи фрукт теплою, а тим паче – гарячою рідиною.
З’ївши шматочок лимона, ви отримаєте весь вітамін С, який в ньому міститься. Молекула аскорбінової кислоти розпадається при температурі 190 градусів, але й нижча температура має вплив.
Скільки вітаміну С в 100 грамах лимона
100 грамів фрукта містить 40 мг вітаміну С.
Після перебування 100 г лимона протягом 5 хвилин в окропі в ньому лишається всього 1,31 мг вітаміну.
І навіть, якщо ви покладете лимон в теплий чай, вітамін С почне “зникати”.
Тож, щоб отримати корисний вітамін С, треба їсти лимон окремо, а чай пити окремо. І не зловживайте гарячими напоями, корисний чай має бути теплим.
Джерело: https://www.rbc.ua/