Як готувати овочі, щоб вони не втратили свої корисні властивості

24.02.2021

Овочі — відмінне джерело цінних вітамінів та інших поживних речовин. А сирі овочі дуже корисні для організму, інформує Ukr.Media.

Однак при приготуванні овочі втрачають від 20 до 50 відсотків своїх поживних речовин. Однак, приготування овочів має важливі переваги для здоров’я. Так, приготовані овочі легше перетравлюються нашим організмом. Крім того, організму людини не вдається засвоїти всі поживні речовини з сирих овочів. Невеликий приклад: помідори. Речовина лікопін з помідорів може засвоюватися організмом лише у тому разі, якщо помідори були попередньо приготовлені або оброблені як томатне пюре. Тому найкраще їсти частково сирими, а частково приготовленими. Деякі овочі легше їсти і перетравлюються в сирому вигляді.

Однак, щоб овочі не втрачали вітаміни, їх потрібно правильно готувати. Тому в ідеалі слід вибрати наступний метод. Цей метод значною мірою зберігає вітаміни. Це особливо вірно для водорозчинних вітамінів, які в звичайному методі приготування — “овочі в каструлі з киплячою водою” потрапляють у воду і, відповідно, потрапляють в каналізацію, якщо ви не використовуєте воду в каструлі.

Тому найкращий спосіб приготування овочів — це варити овочі не в воді, а над нею — на пару. Для цього можна купити сітку, на якій лежать овочі. Ця сітка поміщається в каструлю з киплячою водою. За допомогою цього методу овочі готуються дбайливо, без втрати вітамінів і поживних речовин. Дуже добре підходить, наприклад, для приготування броколі, цвітної капусти, коренеплодів, квасолі, гороху, картоплі або брюссельської капусти. До речі, це не займе багато часу.

, , , переглядів: 1 059

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *