Як ходити в ожеледицю

07.02.2023

В яку б пору року не настала ожеледь – це завжди відбувається несподівано. І поки комунальні служби не оброблять всі небезпечні ділянки, пішоходам доводиться викручуватися самостійно. Щоб ходити в ожеледь впевнено і безпечно, умільці придумали кілька секретів для взуття. Скористайтеся ними самі і не забудьте обробити взуття дитини, щоб їй теж було безпечно в ожеледь.

ожеледиця

Лейкопластир

Звичайний медичний тканинний лейкопластир дуже виручить вас в ожеледь, оскільки він абсолютно не ковзає по льоду. Просто приклейте на підошву дві довгі смужки пластиру на всю довжину черевика. Цей спосіб дуже ефективний, але недовговічний. Пластир швидко відклеюється від підошви, особливо в мокру погоду.

Наждачний папір

Наждачний папір – прекрасний абразивний матеріал, який забезпечить взуттю стійкість на льоду. Наждачку можна приклеїти до підошви за допомогою суперклею – тоді вона протримається на взутті приблизно тиждень. Також можна натерти наждачним папером підошву. Це більш довгостроковий спосіб, але він може пошкодити взуття.

Шматочки повсті

Для початку потрібно роздобути непотрібний шматочки повсті, наприклад, старі валянки. За допомогою клею приклейте повсть до взуття і почекайте повного висихання. Після цього можна виходити на вулицю – навіть в найсильніший ожеледь взуття ковзати не буде. Враховуйте погоду – повсть може відклеїтися через вологу або мокрий сніг.

Клей і пісок

Зробити абразивне покриття для підошви можна самостійно за допомогою піску і клею. Для цього намалюйте на підошві сіточку з будь-якого клею і посипте на неї сухий пісок. Це дуже ефективний і дуже довговічний спосіб. Його мінус в тому, що піщинки можуть обсипатися з взуття вдома і забруднити кімнату.

Льодоступи

На ринках і в магазинах побутових товарів можна купити спеціальні льодоступи, які надягають на взуття і мають спеціальні шипи проти ковзання. Коштують вони недорого, але при цьому дуже виручать вас в слизьку погоду. Такий товар точно буде корисний в будинку. Перед покупкою обов’язково приміряйте льодоступи – не варто купувати їх наосліп.

Шкарпетки

Якщо ожеледь накрила дороги несподівано і вам ще потрібно безпечно дійти до будинку – запам’ятайте лайфхак зі шкарпетками. Зніміть шкарпетки з ніг і натягніть зверху на взуття. Можливо так ви будете виглядати кумедно, але зате точно не послизнетеся. А якщо все відбувається пізно ввечері, то шкарпетки на взутті ніхто і не помітить.

Професійна обробка підошви

Щоб не зіпсувати взуття і не ковзати взимку – віддайте черевики професійним взуттєвим майстрам. Вони можуть поглибити протектор на підошві або зробити спеціальне напилення, щоб взуття точно не ковзало.

Джерело: https://www.unian.ua/

, , переглядів: 434

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *