Як і скільки можна зберігати мариноване м’ясо для шашлику

17.08.2022

Сирий шашлик без холодильника може не зіпсуватися трохи більше двох годин. У холодильнику він пролежить не більше трьох діб, але все залежить від маринаду.

Як правильно та скільки можна зберігати м'ясо для шашлику

Коли у вас мариноване м’ясо для шашлику, куплене або приготовлене вдома, його потрібно або смажити, або заморожувати. У холодильнику воно може пролежати не більше трьох днів.

Рекомендації щодо правильного зберігання маринованого м’яса зібрали на авторитетних кулінарних форумах.

Як зберігати м’ясо для шашлику

Отже, в холодильнику, в герметичній упаковці, не металевій тарі, воно може пролежати в середньому близько трьох днів. Але важливо зважати на маринад.

Якщо ви використовуєте цибулю, оцет або сік лимона, то в ці три дні ви впишетесь. Найкраще зберігається м’ясо, якщо додати йодовану сіль. Коли в маринаді є молочний інгредієнт, наприклад, кефір або майонез, пиво, газована вода, то вже за добу такий шашлик треба смажити.

Температура в холодильнику для маринованого м’яса – не вище +5°С. Якщо вирішите заморозити, то зберігайте його за -18 °С до трьох місяців.

Як зберігати магазинний шашлик

Часто, щоб не гаяти час, ми купуємо мариноване м’ясо в магазині. Найчастіше його продають у ваккумній упаковці із зазначенням терміну придатності.

Експерти не рекомендують сліпо довіряти виробнику, та якщо термін придатності вас влаштовують, то смажити це м’ясо потрібно найближчі кілька годин.

Як зберігати готовий шашлик

Як зберігати готовий шашлик

Так буває, коли м’яса багато та шашлик не з’їдено. М’ясо потрібно загорнути у фольгу, викласти в тару. Зберігати його можна 10-12 годин.

Готовий шашлик практично не втрачає свого смаку, якщо його заморозити. Покладіть у зіп-пакет, випустіть повітря й зберігайте в морозилці до трьох місяців.

Заморожений шашлик потрібно спочатку розморозити в мікрохвильовій печі зі спеціяльним режимом. Потім відправте його в духовку, загорнувши у фольгу на 10-15 хвилин. Температура духовки 190-200°С.

Джерело: https://food.segodnya.ua/

переглядів: 6 785

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *