Як краще ховати гроші в будинку

30.09.2022

Якщо ви вирішили зберігати гроші у квартирі, подумайте про місця, де будете їх ховати. Фахівці поділилися думками, де краще не ховати гроші, адже вони будуть оглянуті злодіями насамперед.

Як краще ховати гроші в будинку

  1. Книжки. Ховаючи гроші в книжках, багато людей думають, що злодій не буде їх всі переглядати, адже цей процес забиратиме надто багато часу. Але злодії так не роблять, зазвичай вони просто викидають всі книжки з полиць на підлогу. І коли вони падатимуть, точно розкриється та, в якій знаходяться гроші.
  2. Місця, де накопичений різний мотлох. Багато хто думає, що, якщо покласти коштовності та гроші серед мотлоху, ніхто їх там не буде шукати. Але злодії цю логіку чудово розуміють, тому пошук починається саме з цих місць.
  3. Побутова техніка. Дехто ховає гроші в морозильній камері, холодильнику, пилосмоку чи іншій великій побутовій техніці. Звісно, ​​злодії не будуть її розбирати, але зазирнути можуть. Та й немає ймовірності, що вона залишиться після крадіжки. Якщо злодії не знайдуть гроші, вони намагатимуться компенсувати свої зусилля. Не варто зберігати гроші в системному блоці комп’ютера, дрібній аудіоапаратурі, відеотехніці або всередині пилосмоку в мішку для збирання пилу.
  4. Ванна й туалет. Злодії завжди оглядають зливні бачки, адже частина людей там звикла зберігати гроші.  Знають злодії і про полички у ванній кімнаті, де можуть бути гроші. Дехто поміщає гроші в шампуні, попередньо поклавши їх у герметичне пакування.
  5. Вентиляція, декоративні елементи на стінах. Картини, дзеркала, килими завжди оглядаються злодіями. Так само, як і вентиляцію можна назвати одним із найгірших місць, де можна зберігати заощадження та інші цінності.
  6. Одяг. Злодії перетрушують все, і навіть не гидують ритися у брудній білизні, тому кишені сорочок, шкарпетки, спідня білизна – не місце для зберігання грошей. Не варто складати гроші у старе взуття, одяг, гаманці чи сумки, хоча б тому, що хтось із домашніх може просто викинути непотрібні речі.
  7. Банки з крупами на кухні. Подібне місце для зберігання грошей часто використовують люди похилого віку. Проте банку з сипучими можна відкрити та висипати вміст за кілька секунд.
  8. Під матрацом. Злодії підіймають матраци, розрізають чохли, те саме вони роблять з м’якими меблями.

А де ж тоді ховати?

  • Бутафорська розетка, тобто та, до якої не проведено електрику. Встановити її доведеться під час ремонту. Можна скористатися і звичайною, що функціонує, попередньо відключивши електрику. За пластиковою накладкою можна розмістити пакетик зі згорнутими купюрами. Природно, користуватися такою розеткою за прямим призначенням після цього не потрібно. Для маскування можна поставити біля неї не часто використовується електроприлад.
  • Порожній карниз. Усередині нього також легко поміститься згорнута пачка грошей.
  • Настінний годинник.
  • Подвійна (встановлена власними руками) стінка шафи, стелажа, комода. Дощечка повинна ідеально збігатися за розміром і кольором з матеріалом предмета інтер’єру.
  • Висвердлений у верхній або нижній межі міжкімнатних дверей отвір.
  • Банку з-під миючого засобу. Вона повинна бути непомітною, перебувати серед великої кількості інших банок і бульбашок, стояти не на самому доступному місці, наприклад в шафці або під ванною.

Зробити схованку для грошей можна і під паркетом. Для цього потрібно вийняти 1-2 дощечки і розташувати під ними пакет з готівкою. Необхідно вибирати для цього ділянку під диваном або масивною шафою. Така схованка стає важкодоступною і для її господаря, але є шанс, що злодії не будуть мати у своєму розпорядженні достатньо часу, щоб рухати меблі.

Джерело: https://tsn.ua/, https://ohorona-kyiv.com/

 

, , переглядів: 4 107

Один коментар
  1. Бенндер задунайский 30.09.2022 at 12:03 Відповіcти

    храните деньги в сберкассе

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *