Як легко видалити бруд із решіток на кухні: поради господаркам

06.06.2022

Навіть застарілий жир і бруд можна очистити з решіток на плиті та витяжці.

Найінтенсивніше на кухні для приготування їжі використовується газова плита – адже на те вона і кухня . Киплячий суп, молоко, що втекло, бризки жиру та інші супутні процеси незмінно привносять свою частку у забруднення кухні.

Найбільше дістається решітці на плиті – бруд у ній просто заварюється під впливом високої температури. Ще одне місце, де постійно накопичується в’їдливий бруд – це решітка на витяжці. Там під дією пари у клітинках сітки осідають жирні та липкі частки.

Існує кілька способів, як можна очистити решітки на кухні, про які ви можете дізнатися у нашій статті.

Як видалити бруд із решіток: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Замочування

Наповніть відповідну за розміром ємність гарячою водою, щоб вона повністю покривала предмети. Якщо це буде ванна, на дно покладіть ганчірки, щоб не подряпати сантехніку. Розчиніть у воді порошок та засіб для миття посуду. Залиште у розчині решітки на ніч, щоб бруд відкис. Коли нагар і жир стануть м’якими, їх можна буде легко відмити.

  • Лайфхак 2. Виварювання

У каструлю налийте воду, доведіть до кипіння. Додайте натерте 72%-не господарське мило та 100 г рідкого канцелярського клею. Перемішайте і опустіть туди решітки. Проваріть приблизно 15-20 хвилин. Потім дістаньте і змийте жорсткою губкою жир, що розплавився, з гарячої решітки.

  • Лайфхак 3. Сода

Налийте у ємність гарячу воду, щоб покривала решітку, додайте 1/4 склянки харчової соди та трохи рідини для миття посуду. Розмішайте розчин до утворення піни і повністю зануріть у нього решітки на 30-60 хвилин. Потім очистіть губкою або щіткою та помийте.

  • Лайфхак 4. Гірчиця

Загальновідома властивість гірчиці розщеплювати жир, а тому вона застосовується як засіб, що чистить і дезінфікує. Візьміть по 3 ст. ложки гірчичного порошку та 9%-го оцту, влийте 1 ч. ложку рідини для миття посуду, розведіть гарячою водою до консистенції сметани. Нанесіть засіб на поверхню решітки і через 30-60 хвилин змийте бруд губкою або щіткою.

  • Лайфхак 5. Оцет

Оцет добре розчиняє жир і часто використовується для очищення. Змішайте у рівних пропорціях воду та оцет і замочіть у розчині решітки на ніч. Коли жир і накип розчиняться, помийте решітку.

  • Лайфхак 6. Нашатир

Помістіть решітки у пакет, бажано із застібкою. Прямо в ньому рясно розпиліть із пульверизатора нашатирний спирт. Закрийте пакет та винесіть на вулицю або на балкон на ніч. Потім ретельно помийте решітки під водою за допомогою звичайної губки або щітки.

Джерело: https://lifehack.segodnya.ua/

 

 

 

 

переглядів: 528

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *