Як надіти взуття, якщо набрякли ноги: лайфхаки

04.06.2022

Після важкого дня, проведеного в біганині, або через велику кількості випитої рідини іноді виникає ефект налитих ніг. Наприклад, ви сидите в гостях, п’єте чай або щось більш міцне, а збираючись додому, раптом виявляєте, що ноги не влазять у власне взуття. Що ж робити?

Насамперед слід переконатися, що такий ефект має разовий характер і у вас немає проблем зі здоров’ям, інакше не затягуйте з візитом до лікаря. Є кілька дієвих способів, які хоч і потребуватимуть певного часу, однак допоможуть привести ноги в норму, а вас – додому.

  • Лайфхак 1. Підніміть ноги

Це найпростіший спосіб швидше зняти набряклість. Сядьте, а краще ляжте зручно, розслабтеся, а ноги підніміть на подушку, підлокітник крісла або просто зіпріться ними об стіну. Побудьте в такому положенні 7-10 хвилин.

  • Лайфхак 2. Походіть

Набряклість минає після зміни положення ніг. Встаньте і походіть босоніж по підлозі поперемінно: навшпиньки, а потім на п’ятах. Також допомагають обертальні рухи ступнями – зліва направо, потім навпаки.

  • Лайфхак 3. Зробіть вправи

По черзі розчепірюйте і стискайте пальці ніг. Постарайтеся розім’яти пальці, піднімаючи ними з підлоги дрібні предмети – олівець або м’ячик.

  • Лайфхак 4. Зробіть ванночки

Втомлені ноги опустіть у ванночку з прохолодною (не холодною) водою. Якщо є час, можна додати туди настій трав – череди, ромашки, ялівцю, м’яти, березового листя.

  • Лайфхак 5. Допоможе самомасаж

Легкими круговими рухами помасажуйте стопи біля плеснової кістки і плавно погладьте руками в напрямку від пальців ніг до п’яти. Ефект посилиться, якщо використати крем для втомлених ніг.

Джерело: https://lifestyle.segodnya.ua/

переглядів: 2 549

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *