
Натуральне масло роблять з молока та вершків. Склад продукту написано на упаковці, але щоб переконатися, можна провести кілька простих експериментів у домашніх умовах.
Усі ці методи підтверджені експертами.
Як легко перевірити якість масла
Перший спосіб. Заморозьте вершкове масло, потім дістаньте й спробуйте розрізати його ножем. Якщо воно ідеально піддаватиметьсяся, то перед вами більше не масло, а маргарин з великою кількістю рослинних олій.
Справжнє вершкове масло при нарізанні кришиться та ламається.
Другий спосіб. Також можна залити шматочок масла окропом і дочекатися повного розчинення.
Якісне вершкове масло дасть воді молочний відтінок, а на поверхні буде молочний жир, а не плівка олії.
Третій спосіб. Звертати увагу на наявність вологи та колір після того, як ви дістанете масло з морозилки.
У справжнього масла на поверхні утворюються краплі води. Щодо кольору, то якісне масло набуває жовтого відтінку, якщо трохи побуде за кімнатної температури.
Четвертий спосіб. Добре розігрійте сковороду і киньте шматочок масла.
Справжнє масло пахне молоком і піниться.
Джерело: https://food.segodnya.ua/