Як підготувати домашніх улюбленців до зими

04.12.2020

Погода дедалі сильніше псується. Ось-ось прийде зима, почне дути пронизливий до кісток вітер, сніг, мокреча. Тільки від слів стає мерзлякувато, інформує Ukr.Media.

Комбінезон

Думаємо, що ви усі вже запаслися теплими пуховиками, шубками, хустками, шарфами і рукавицями. А ваш вихованець також готовий до зими? Якщо ваш вихованець не самоїдський собака або чау-чау, то варто подумати про зимовий комбінезон для нього.

Обираючи комбінезон, необхідно підібрати таку модель, яка не буде обмежувати рухи вашого собаки. Не варто заощаджувати на комбінезоні і краще вибрати річ у перевіреного виробника, оскільки неякісні матеріали одягу для вихованця можуть спровокувати алергію.

Харчування

Додатково проаналізуйте, чи збалансований раціон у вашого собаки. Адже взимку, особливо за умови тривалих прогулянок, енерговитрати зростають, тому дефіцит калоражу може призводити до того, що організм почне брати відсутні речовини з депо, що з часом може призводити до патологій.

Захист лап

Перед прогулянкою бажано мазати подушечки пальчиків спеціальним захисним воском, який продається у ветеринарних аптеках. Це захистить лапки від тріщин і пошкоджень. Якщо у місцевості, де ви гуляєте, дороги обробляють хімічними речовинами, бажано ходити на прогулянку у черевичках, щоб виключити ризик розвитку контактного пододерматиту.

Утеплення будки

Якщо ваш вихованець живе у будці на вулиці, а погода у вашому регіоні може опускатися нижче за -20° С, потрібно утеплити будку зігріваючими матеріалами (шерсть, повсть та інші утеплювачі), щоб не допустити переохолодження вашої охоронниці або охоронця. Якщо температура опускається нижче за -30…-35° С, то краще тримати собаку у приміщенні, що обігрівається.

, , переглядів: 655

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *