Як правильно користуватися режимом «Не турбувати» на Android

27.09.2022

Зараз важко уявити користувача, у якого смартфон дзвонить цілими днями: повідомлень стало настільки багато, що від них нікуди не подітися навіть уночі. Різні сповіщення не дають відірватися від смартфона протягом дня, через що багато хто воліє відключати їх за допомогою режиму «Не турбувати».

Не турбувати

Він корисний не тільки коли ви за кермом або вирішуєте поспати, а й просто відволіктися від потоку інформації. Але режим «Не турбувати» має безліч корисних налаштувань аж до автоматизації – так ви можете не переживати, що можете пропустити важливий дзвінок або повідомлення. Розповідаємо, як налаштувати режим «Не турбувати» і чим він відрізняється від безшумного.

Чим відрізняється режим Не турбувати від беззвучного

Обидва режими дуже схожі один на одного: у кожному з них будь-яке повідомлення або вхідний дзвінок не супроводжуються звуком, але на цьому подібність закінчується. Коли на телефоні включено «Не турбувати», пристрій фільтрує виклики та повідомлення, повідомляючи вам тільки про найважливіші: ви можете додати винятки у вигляді користувачів, які зможуть вам додзвонитися, або додатків, які мають «право» потурбувати вас своїми пуш-повідомленнями.

На відміну від безшумного режиму, «Не турбувати» дозволяє дозволити звук ігор, плеєра або стрімінгових сервісів. Ну, і найголовніше – це можливість приховувати повідомлення додатків у шторці і навіть не відображати стікер з кількістю повідомлень – так ви навіть не знатимете, що щось прийшло і не буде спокуси зірватись і зайти до додатку. Відповідно, всі повідомлення відразу ж з’являться в шторці, коли ви вимкнете режим «Не турбувати».

Тому ця функція дозволяє максимально зосередитись на роботі, не відволікаючись на повідомлення, а в беззвучному режимі буде вимкнено лише звуки . Зверніть увагу на те, що будильник працює і в безшумному режимі, і в режимі “Не турбувати” – незважаючи на те, що це такий же системний звук, він є винятком із правил. У деяких смартфонах, щоправда, ви можете вибрати тип винятків, серед яких і будильник.

Як увімкнути режим «Не турбувати»

Перед тим, як налаштувати режим «Не турбувати», його потрібно увімкнути. Робиться це просто на всіх смартфонах з Android. Не змогли знайти? Просто введіть назву у пошуковому рядку зверху.

  • Зайдіть у Налаштування.
  • Перейдіть до списку вниз і виберіть «Звук та вібрація».
  • Натисніть «Не турбувати» та виберіть «Увімкнути зараз» зверху.

Ви можете вибрати винятки для режиму «Не турбувати» : для цього під кнопкою включення торкніться параметрів, утримуйте кнопку та виберіть контакти або програми, які можуть працювати при увімкненому режимі «Не турбувати». Зазвичай у смартфонах доступні такі параметри.

  • Дозволити вхідні дзвінки.
  • Повідомляти про повторні дзвінки.
  • Обмеження повідомлень.

Всі ці пункти дозволяють налаштувати режим «Не турбувати» так, щоб не пропустити щось важливе. Наприклад, залишатися на зв’язку та користуватися інтернетом, але не відволікатися на повідомлення.

Режим «Не турбувати» за розкладом

Зручно й те, що така корисна функція має параметри автоматизації: ви можете запланувати режим «Не турбувати» так, як вам більше подобається. Щоправда, ця фішка доступна не на всіх смартфонах. Дивіться, як все просто.

  • Зайдіть у Налаштування, виберіть «Звук та вібрація».
  • Зайдіть до «Не турбувати».

Прокрутіть вниз і виберіть «Розклади» — ви побачите список різних варіантів, як увімкнути режим «Не турбувати». Для включення необхідно активувати повзунок поряд. Дивіться що є.

  • Під час сну: відключаються сповіщення за розкладом, поки ви спите. Вони встановлюються вручну.
  • Події Режим без повідомлень буде активовано на певний час у календарі.
  • Ігри. Повідомлення будуть вимкнені, поки ви граєте.
  • Режим керування. Смартфон виявить, що ви знаходитесь за кермом і відключить прийом дзвінків та повідомлень.

Крім того, можна створити власний розклад, натиснувши «Додати» внизу. Виберіть назву, дні, час початку та закінчення та інші параметри власного режиму «Не турбувати».

Джерело: https://itechua.com/

, переглядів: 695

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *