Вага відіграє важливу роль

Запам’ятайте, хороший пуховик — це легкий пуховик. Чим більший відсоток пуху в складі, тим тепліша і легша куртка. Однак виробники додають до складу гріючого шару перо або синтетичні наповнювачі. Перо важче і гріє менше, ніж пух. Найбільш поширені пропорції — 80% пуху і 20% пера. Якщо перо становить 50% і більше, куртка стає важкою. Носити такий пуховик зовсім незручно. Тому добре зважте своє рішення у всіх сенсах. Пуховик повинен важити не більше 1 кг, інформує Ukr.Media.

Вибираємо модель

Перші куртки-пуховики здобули популярність в 80-х роках. Це були “дуті” моделі з широкими горизонтальними смугами-простежками. Молодь швидко оцінила переваги новинки: легкість, тепло і комфорт. І сьогодні, вже через 40 років, такі моделі як і раніше користуються величезним попитом. Зворотного не скажеш про “трендові” моделі. Мода на декоративні деталі і фасони “сукні” вже давно не в моді. Тому при виборі пуховика, керуйтеся принципом практичності і універсальності.

Якість

Якщо пуховик не можна прати, манжети і комір облямовані хутром або розшиті стразами, доглядати за таким буде набагато складніше, а значить, він швидко втратить первісний вигляд. У цьому сезоні у тренді пуховики з еко-шкіри.

Колір

Коли ми говоримо про базові речі, дизайнери рекомендують вибирати речі стандартних кольорів: білий, сірий, чорний або темні тони. Це може бути колір шоколаду, синій, темно-зелений. Погодьтеся, що наприклад, пуховик кольору фуксії швидко набридне. “Ніжні” пастельні дуже красиві, але їх складніше поєднувати з іншими елементами вашого гардеробу, і вони більш мазкі. Якщо все-таки є бажання додати кольору, — краще прикрасити аксесуарами: шарфами, головними уборами, рукавичками і взуттям.

Довжина

Якщо ви плануєте носити пуховик з штанами, вибирайте довжину мінімум до стегнової кісточки. Міні-варіанти до талії в нашому кліматі неактуальні. Подбайте про своє здоров’я. Якщо ж ви носите і сукні або спідниці, краще віддати перевагу подовженому пуховику-пальто.