Як правильно приготувати бісквітне печиво савоярді в домашніх умовах

Збір коштів на потреби армії України
22.01.2022

Як правильно приготувати бісквітне печиво савоярді в домашніх умовах

Знамените італійське печиво савоярді було придумано ще в XV столітті при дворі герцогів Савойських і стало невід’ємним інгредієнтом багатьох італійських та французьких десертів. Совоярді використовують для приготування тірамісу, тортів, шарлоток, чізкейків тощо. Також це легке хрумке печиво — ідеальна закуска до кави або чаю.

Інгредієнти

  • 120 г борошна
  • 120 г цукру
  • 60 г цукрової пудри
  • 6 яєчних білків
  • 4 яєчні жовтки

Приготування

  1. Відокрем жовтки від білків і додай 30 г цукру. Збий міксером до густої білої маси.
  2. Окремо збий білки до пишної піни, постійно додаючи другу частину цукру.
  3. До жовтків поступово додавай потроху збиті білки та муку, акуратно помішуючи тісто, щоб воно не осіло.
  4. Постели на лист пергаментний папір.
  5. Виклади тісто в кондитерський мішок з насадкою 10 мм і видавлюй на лист печиво довжиною близько 8 см. Посип зверху цукровою пудрою.
  6. У заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці випікай савоярді протягом 10 хвилин.
переглядів: 2 321

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *