Як приготувати компот з агрусу влітку

Збір коштів на потреби армії України
02.08.2022

Як приготувати компот з агрусу влітку

Дієтологи кажуть, що агрус вважається однією з найбільш корисних літніх ягід завдяки великій кількості вітамінів в складі. Крім того, з таких “дарів природи” можна приготувати смачний освіжаючий компот. Розповідаємо, чи можна їсти агрус з кісточками і як з нього варити напій.

Компот з агрусу

Перш, ніж приступати до приготування компоту, ознайомтеся з інформацією про шкоду і користь цієї ягоди.

Кому можна та не можна вживати агрус

Класичний компот з агрусу влітку

  • вода;
  • цукор – 300-400 гр;
  • агрус – 800-900 гр.

На літо:закип’ятити воду в каструлі, додати цукор, перемішати і варити 3-5 хвилин. У сироп засипати агрус і залишити на вогні на 5-10 хвилин. Дочекатися, поки охолоне, і подавати до столу.

На зиму: ягоди агрусу висипати в стерилізовану банку, залити окропом. Накрити кришкою і залишити на 20-25 хвилин. Потім злити рідину в каструлю і закип’ятити її з цукром. Ягоди агрусу в банку доверху залити сиропом і законсервувати.

Компот з агрусу з вишнею

  • вода;
  • цукор – 300 гр;
  • агрус – 400-450 гр;
  • вишня – 400-450 гр.

На літо: воду закип’ятити з цукром до повного його розчинення, в гарячий сироп викласти агрус і вишню без кісточок. Варити 5-10 хвилин, помішуючи, потім накрити кришкою і дочекатися, поки напій охолоне.

На зиму: з вишень прибрати кісточки, скласти вишню і агрус в стерилізовану банку. Залити окропом, накрити кришкою і залишити на 15-20 хвилин. Злити воду в каструлю, закип’ятити з цукром, а потім вилити сироп в банку і закатати її.

Компот з агрусу і яблук

  • вода;
  • цукор – 250-300 гр;
  • агрус – 600 гр;
  • яблука – 3 шт.

На літо: у каструлю налити воду, закип’ятити її з цукром, потім додати агрус і яблука, нарізані часточками. Варити 5-10 хвилин, потім накрити кришкою і остудити.

На зиму: вимитий агрус і цілі яблука викласти в стерилізовану банку. Залити окропом, залишити під кришкою на 15-20 хвилин. Рідину злити, закип’ятити з цукром, потім сиропом залити ягоди і закатати банку.

Мохіто з агрусу і м’яти

  • вода;
  • цукор – 200 гр;
  • м’ята – 3-4 гілочки;
  • агрус – 350-400 гр;
  • лимон – 2 часточки.

На літо: закип’ятити в каструлі воду, всипати цукор і варити, помішуючи, до повного розчинення. Додати агрус і варити компот 5-10 хвилин. В кінці додати м’яту і лимон, накрити каструлю кришкою і почекати, поки напій охолоне.

На зиму: у банку висипати агрус, додати лимон і м’яту. Залити окропом до горлечка і залишити на 20-25 хвилин. Після того, як рідина охолоне, злити її в каструлю, додати цукор і варити до повного його розчинення. Готовим сиропом залити інгредієнти в банку і закатати її.

Джерело: https://www.unian.ua/

 

 

переглядів: 590

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *