Рецепт корисної закатки на зиму: кукурудзу можна заготовити цілими качанами, і тоді взимку ви зможете відчути смак свіжозвареного молоденьких качанів.
Домашня консервована кукурудза – ніжна, м’яка, смачна, абсолютно без хімікатів і шкідливих консервантів. Є спосіб, завдяки якому можна приготувати кукурудзу не окремими зернятками в банці, а цілими качанами.
Як консервувати кукурудзу цілою
Час приготування: більше години
Складові:
- Качани цукрової кукурудзи
- вода
- 1 чайна ложка солі
- 2 чайні ложки цукру
- 1 десертна ложка оцту
Спосіб приготування:
- Для консервації підійдуть цукрові сорти кукурудзи. Качани потрібно очистити і скласти в каструлю з окропом.
- Накрити кришкою і почекати 40 хвилин.
- Кукурудзу можна і не кип’ятити, а просто сирою скласти в банку, залити розсолом і стерилізувати в закритій банці, але краще зварити кукурудзу в каструлі.
- Підготуйте банки: покладіть 1 чайну ложку солі, 2 чайні ложки цукру і 1 десертну ложку оцту.
- Додайте цілі качани кукурудзи, влийте розсіл до країв і закатайте.
Нехай ваша консервація буде найвдалішою!