Як приготувати корисні огірки – рецепт від Євгена Клопотенка

Збір коштів на потреби армії України
08.07.2022

Як приготувати корисні огірки – рецепт від Євгена Клопотенка

Чи корисні мариновані та солоні огірки та як приготувати саме такі – у статті.
Корисні мариновані огірки за рецептом від Євгена Клопотенка

Солоні та мариновані огірки – продукти ферментовані, однак різниця в їхньому рецепті має значення. Так, солоні чи квашені огірки (як, наприклад, квашена капуста) природно консервуються в результаті молочнокислого бродіння.

Солоні огірки добре засвоюються, а молочна кислота посилює шлункову секрецію та сприяє травленню. Для приготування саме маринованих огірків використовується оцет, які не додають в огірки при солінні або квашенні в бочках.

Так, люди зі зниженою секреторною функцією шлунка інтуїтивно додають у раціон ферментовані овочі та плоди: квашену капусту, солоні огірки, кімчі, яблука та кавуни. Оскільки вони збуджують апетит та сприяють травленню.

Однак оцтовий маринад може подразнювати стінки кишківника й шлунка, тому продукт не рекомендується вживати тим, у кого підвищена кислотність, гастрити та виразка шлунка. Мариновані огірки фабричного виробництва містять досить багато солі, а також консервантів.

Тому варто бути обережним тим, хто має підвищений артеріальний тиск та схильність до набряків. Як приготувати мариновані огірки без консервантів – розповів популярний український фудексперт Євген Клопотенко.

  1. Пропорції даються з розміру банки в 900мл. Для цього помийте 350 г огірків, кінці не обрізайте.
  2. Почистіть і наріжте великими шматками 1 цибулину.
  3. У стерилізовану банку викладіть 5 гілочок кропу, 3 зубчики часнику, цибулю, 6 горошин чорного перцю, 2 лаврові листки, 2 горошини запашного перцю, пів чайної ложки сушеного імбиру та огірки.

Окремо готується маринад: до 350 мл води додайте 2 ч. л. цукру та 1,5 ч. л. солі. Тримайте все на вогні 3-5 хвилин, поки сіль із цукром не розчиняться. Потім додаєте туди 1.5 ст. л. оцту, перемішуєте, заливаєте огірки та закриваєте банки стерилізованими кришками.

Джерело: https://lifestyle.segodnya.ua/

 

переглядів: 922

Кількість коментарів: 2
  1. Добрий день. Прочитайте уважно, про що ви написали в статті. На початку статті ви пишите: “Заготовляючи огірки на зиму, не захоплюйтесь цукром, сіллю та оцтом у маринаді”, а далі – рецепт маринованих огірків без консервантів. Який же це рецепт маринованих огірків без консервантів, якщо там є сіль, цукор та оцт ???

  2. Шагоферов Сергей 09.07.2022 at 09:48 Відповіcти

    Дякую за коментар. «Не захоплюйтесь» – це означає, щоб були обережними, якщо маєте проблеми зі здоров’ям, то краще не вживати мариновані овочі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *