Як приготувати літній салат з авокадо і полуниці

Збір коштів на потреби армії України
06.06.2022

Як приготувати літній салат з авокадо і полуниці

Дивовижний салат з грейпфрута з авокадо, полуницею, фетою і м’ятою. Влітку він ідеальний як гарнір або як легка основна страва.

Щоб зробити салат ситнішим, ви можете додати горох нут, зелену сочевицю, а також зелені овочі на кшталт огірка або горошку. Крім цього, фету можна замінити смаженим сиром тофу.

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 102 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 середніх червоних грейпфрути
  • 1 велике авокадо
  • 3 чашки руколи, шпинату або кале
  • 4 великі полуниці, тонко нарізані
  • 60 г фети або козячого сиру
  • 1 гілочка м’яти
  • 1 ст.л. білого оцту
  • 1/2 ст.л. оливкової олії
  • Сіль і перець

Спосіб приготування:

  1. Розділіть грейпфрути на сегменти, залишивши 2 столові ложки соку. Випийте сік, що залишився, або збережіть його для інших страв.
  2. Покладіть сегменти в велику салатницю. Авокадо очистіть, видаліть кісточку і наріжте. Додайте зелень, полуницю і сир в миску.
  3. Змішайте грейпфрутовий сік, оцет і олію в невеликій мисці або баночці з кришкою. Збийте або струсіть, щоб вийшла емульсія.
  4. Вилийте близько половини заправки на салат і перемішайте. Спробуйте, додайте більше заправки, якщо необхідно. Посипте сіллю і перцем, перемішайте.

Як подавати салат

Дайте салату настоятися кілька хвилин, потім подавайте разом зі свіжим багетом.

Джерело: https://lifestyle.segodnya.ua/

 

переглядів: 452

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *